Wpis z mikrobloga

#polityka #elonmusk #neuropa #4konserwy

Dzieje się dokładnie to jak pisałem przy wygranej Trumpa, melon będzie teraz wpływał na politykę innych państw tego typu tweetami plus finansowaniem jego opcji (wątek UK).

Jaranie się Elonem Muskiem w tym momencie to po prostu idiotyzm.

Regulacja mediów społecznościowych w UE potrzebna od zaraz
Need - #polityka #elonmusk #neuropa #4konserwy 

Dzieje się dokładnie to jak pisałem ...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 74
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@datester: A żeś się na produkował, a twoje przemyślenia można zaorać w kilku zdaniach. Tradycyjne media takie jak telewizja, radia i gazety ponoszą odpowiedzialność za publikowane treści, za to media społecznościowe zawsze aktywują kartę pułapkę "ale to nie my, to użytkownicy". Poza tym media mogą dowolnie manipulować całą platformą za pomocą algorytmów nakręcają opinię publiczną bez żadnych konsekwencji. Przy tym wszystkim dodatkowo tworzą własne prawa usuwając dozwolone treści "bo regulamin
  • Odpowiedz
  • 14
@GrimesZbrodniarz

Chłop to bot albo na 90% się wspomaga chatem gpt, spójrz na jego komentarz, typowa struktura odpowiedzi z chata - wypunktowane punkty twojej wypowiedzi i "podsumowanie"
  • Odpowiedz
@Need: Musk to ruski agent, dla którego liczy się tylko jego ego i kasa na koncie. Gotów jest oddać całe narody w niewolę. X powinien zostać zakazany w Unii Europejskiej.
  • Odpowiedz
@datester:

Musk ma prawo do "tweetowania" i działania w ramach swoich interesów, a zakładanie, że jego posty na X z miejsca wpływają na politykę innych krajów, jest zwyczajnie absurdalne 😂.

Nie ma prawa do kłamania, a jego tweeter jest zalany fakemi, na które nikt nie ma
  • Odpowiedz
@datester:

Winszuję, udało ci się stworzyć klasyczny manifest miłośnika cenzury prewencyjnej w stylu "Wszystko dla waszego dobra". Komuchy miały identyczne podejście.

Korporacje mają przestrzegać prawa? Literalnie komunizm XDD
  • Odpowiedz
Czy to oznacza, że nie mamy zdolności kwestionowania tego, co nam podano?

@datester:
Sofizmat rozszerzenia. Nigdzie tego nie sugerowałem nawet i nie jest to moje stanowisko.

Ten argument to już prawdziwa perełka. Twierdzisz, że zanim mogę wybrać w co wierzyć, ktoś musi mi to "opowiedzieć". Czyli co, ludzka ciekawość
  • Odpowiedz
@Need: ale to nigdy tak nie zadziała, zawsze przy tego typu ustawie ustawodawca będzie chciał przemycić jakąś formę cenzury, a to że będziesz wiedział jaki jest algorytm to co z tego? Od razu firmy od pozycjonowania to przeanalizują i opracują jak legalnie promować wpisy, tak samo jak masz pozycjonowanie stron w google. Z drugiej strony kto decyduje, że dane konto to bot? Treść wpisów? Będziesz banował konta ludzi o niewygodnych
  • Odpowiedz