Wpis z mikrobloga

@Koksixk: On w jego wieku to powinien solidny wpierol dostac od rodzicow zeby sie ogarnal.

@gorzki99 kiedy jego rówieśnicy, a nawet trzy razy starsze od niego wykopki w Internecie śledzą patogale i patocelebrytów chłopak prowadzi sobie kanał, w którym dzieli się wiedzą. Musi zrobić do tego research, przygotowuje się, nagrywa, uczy się wielu ważnych umiejętności. To jest raczej powód do dumy dla rodziców, a nie karania dziecka.
  • Odpowiedz
@Pedroo nie wiem, czemu mnie wołasz, skoro nie ja to napisałem. Puściłem sobie jakiś filmik chłopaka i nie widzę tam nic złego. Nikt normalny nie może od dziecka oczekiwać rozwiniętego aparatu poznawczego czy orientowania się w niuansach rynku medialnego i złożoności życia społecznego. Samo to, że interesuje się otaczającym światem i próbuje dać temu jakiś wyraz, jest pozytywne i zasługuje na docenienie, a nie wyśmianie.
  • Odpowiedz
@camelinthejungle: ja dzieciaka nie wyśmiewam tylko was. Dziecko powinno się uczyć krytycznego myślenia i weryfikowania tego co przeczyta/usłyszy, a nie chłonięcia jak gąbka przekazu skierowanego w jedną stronę. To jest ten sam typ, co dziecko co chłonie 24/7 media typu tiktok, tylko, że on bez refleksji pochłania wypowiedzi polityków/ludzi, którzy najprawdopodobniej podsuwani są mu przez rodziców. Nie uczy się przy tym żadnych umiejętności poznawczych, tylko po prostu papuguje słowa, które
  • Odpowiedz