Wpis z mikrobloga

Pamiętam jak bardzo w gimnazjum chciałem w to zagrać jako fan jedynki, ale nigdy nie doczekałem się portu na PC, o własnej konsoli nie wspominając.

Teraz po latach w końcu mogę zjeść ciastko i mieć ciastko dzięki emulatorowi, co więcej w lepszej jakości niż natywnie na XBOX 360 ( ͡ ͜ʖ ͡)

#fable #fable2 #retrogaming #gry #emulacja
witajswiecie - Pamiętam jak bardzo w gimnazjum chciałem w to zagrać jako fan jedynki,...

źródło: 37edce56-bb56-4451-bc61-37b3e74edfe4

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@vulcanitu:
nie powiedziałbym, że działa bezbłędnie, bo pojawiają się drobne glitche, nie jest to poziom niezawodności DuckStation czy PCSX2

ale co do zasady, jak na razie jest płynnie i nie mam problemów, które by przeszkadzały na tyle by nie dało się grać ;)

no i nie sprawdzałem innych gier poza Fable
witajswiecie - @vulcanitu: 
nie powiedziałbym, że działa bezbłędnie, bo pojawiają się...

źródło: Schowek02

Pobierz
  • Odpowiedz
@witajswiecie: Reklama Fable II i Garsów 2 na święta 2008 przekonała mnie do zakupu xboxa 360 ;) Gearsy 2 (dalej) rewelacyjne a Fable II było ok, ale mnie z kapci nie wywaliło, więc teraz byłoby gorzej.

Pamiętam, że dosłownie na sam koniec zabrakło mi prądu w czasie sejwowania i musiałem przechodzić grę od nowa xD Bo ona chyba nie daje możliwości robienia kilku sejwów o ile dobrze pamiętam.
Anthermil - @witajswiecie: Reklama Fable II i Garsów 2 na święta 2008 przekonała mnie...
  • Odpowiedz
@witajswiecie: Pamiętam jak wykupiłem sobie na miesiąc gamepassa ultimate i odpaliłem przez cloud gaming, bo ciekawiło mnie jak bardzo ulepszyli formułę z jedynki. No że tak powiem, nie działało to za dobrze, a mam światłowód.
  • Odpowiedz
  • 0
@Anthermil nie wyobrażam sobie kupować konsoli dla 2 gier, tym bardziej z własnej perspektywy w 2008 roku gdy całe pieniądze które zarobiłem sobie w wakacje poszły na nowy komputer :p

generalnie jedynkę Fable postrzegam jako jedną z tych gier które lepiej wspominać niż do nich wracać, więc mam realistyczne oczekiwania co do dwójki ;)

@Shamson
o, nawet nie wiedziałem, że jest opcja grania w gry z 360 w chmurze
  • Odpowiedz
@witajswiecie Ja Fable 2 przeszedłem też tak z rok temu i największy problem tej gry, to fakt, że kończy się w momencie w którym się rozkręca. Miałem uczucie jakby pół gry wycięli. Niestety ale to co zaoferowała jedynka jest nieosiągalne nawet w nowych grach a każde kolejne Fable to regres i ucinanie mechanik. Ale pierwszy raz grając w dwójkę to i tak da ci radość bo są ciekawe momenty.
  • Odpowiedz