Aktywne Wpisy

Metodzik +719
✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁 DARMOWA GRA NA EPIC ✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁
🔥 Dziedzictwo Hogwartu za D̲A̲R̲M̲O̲ na EPIC 🔥
📊 OCENY:
Metacritic: Metascore: 84/100, Userscore: 8.1/10
🔥 Dziedzictwo Hogwartu za D̲A̲R̲M̲O̲ na EPIC 🔥
📊 OCENY:
Metacritic: Metascore: 84/100, Userscore: 8.1/10

iquiet +9
Grzejniki aluminiowe to taki bubel, że szok.
W piecu wygaśnie i po 20min. masz dosłownie zimny grzejnik.
Dla porównania, mam jeden grzejnik żeliwny i on po godzinie od wygaśnięcia w piecu jest jeszcze ciepły..
Nowoczesność > efektywność ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#grzejnik #budownictwo #dom #cieplo #cieplownictwo #ogrzewanie #zalesie
W piecu wygaśnie i po 20min. masz dosłownie zimny grzejnik.
Dla porównania, mam jeden grzejnik żeliwny i on po godzinie od wygaśnięcia w piecu jest jeszcze ciepły..
Nowoczesność > efektywność ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#grzejnik #budownictwo #dom #cieplo #cieplownictwo #ogrzewanie #zalesie
źródło: image_picker_D6FF8D9F-FC65-4D1E-88F9-DFDA63751D30-5887-00000ED10FDCDE7D
Pobierz

Givenchy Gentleman EDP Boisee. Patrząc na nuty i znając swoje preferencje nie spodziewałem się szczególnie pozytywnych wrażeń, ale to naprawdę udane perfumy. W otwarciu czuć pieprz, kolendrę i geranium dopełnione pudrowym irysem. Nuty te poza irysem szybko słabną, a zamiast nich pojawia się wyrazisty drzewny akord. Jest trochę kakao, ale nie za dużo, kręci się jedynie w tle i uzupełnia zapach o dodatkową warstwę.
Z czasem słabnie również irys, który i tak nie jest aż tak intensywny, jak np. w DHI. Zostają głównie drzewne nuty, cedr, drzewo sandałowe, paczuli trzeba się naprawdę doszukiwać. Projekcja jak na typ zapachu jest moim zdaniem poniżej przeciętna, żywotność całkiem dobra ale większość czasu perfumy spędzają blisko skóry. Jest to wieczorowy i elegancki zapach, który dobrze będzie pasował do dojrzałego mężczyzny, nada się również do garnituru.
Podsumowując Gentleman EDP Boisee to udana pozycja z kategorii irysowo drzewnych perfum. Choć nie jest to szczególnie mój styl, to zapach mi się podoba i być może poszerzę kiedyś o niego kolekcję. Moim zdaniem godne polecenia, szczególnie biorąc pod uwagę jak najbardziej przystępną cenę. Ocena końcowa 8/10
źródło: 375x500.59009
Pobierz@markaron: Ja tam nie widzę podobieństwa, dla mnie zupełnie inna kategoria zapachów i nie uważam by Gentleman EDP Boisee był szczególnie słodki. Może w zestawieniu z innymi pozycjami z linii tak wypada, ale nie pamiętam ich dokładnie w tej chwili, a odlewkę mam tylko tego.