Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Filippa: Piękny post od prawdziwego fana/fanki uniwersum. Wszystko co chodziło mi po głowie przez ostatnie dni zostało zawarte w tym poście. Zabawne jak ludzie wymyślają sobie rzeczy z lore, żeby nie wiem.. ukryć swoje uprzedzenia? Powkurzać się? To nawet nie jest pewnie świadomy proces.
  • Odpowiedz
No i w Wiedźminie 1 mamy Leo, dorosłego chłopa w Kaer Morhen którego wzięli na bycie wiedźminem a nie przeszedł żadnej próby i tylko dawali mu jakieś lekkie mikstury.

@Filippa: Ogólnie zgadzam sie z postem, ale jak coś to Vesemir mówi że Leo został przyjęty do terminu jako sierotka 6 lat wcześniej [licząc od momentu prologu W1], więc trenuje u nich już całkiem sporo, dłużej w sumie niż trenowała Ciri
  • Odpowiedz
@Scooterek: Ja z kolei dałbym mu co najmniej 16 lat. Poza tym jest rozwinięty jak dorosły mężczyzna, a to się głównie liczy w "byciu dorosłym chłopem" pod względem biologicznym. Gdy zapyta się Eskela, czy dadzą radę przemienić Leo w Wiedźmina, ten nie odpowiada, że już jest za późno, tylko, że nie wie czy dali by radę bo nie mają w tym doświadczenia.
  • Odpowiedz
@Marcinnol: Tak czy siak miałby te 16-18 lat, a biorąc pod uwagę że ostanie 6 lat pompują w niego wiedźmińskie małpki bananowe, to nawet mając 16 lat wygląda już praktycznie jak dorosły chuop... ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A co do reszty się zgadzam.
Ba! Ja sama od lat wnioskuję za wprowadzeniem wiedźminek i brakiem ograniczeń wiekowych co do tworzenia wiedźminów.
To że Ciri zmutowali to akurat
  • Odpowiedz
@Filippa: w rozdrożu kruków napisane jest, że tylko dzieci czarodziejów brali na wiedźminów. A tak poza tym to stalowy wok na ludzi a srebrny na potwory xD
  • Odpowiedz