Wpis z mikrobloga

@skiper8 jak jesteś wytrawnym inwestorem, to możesz ppk olać. Jak chcesz mieć dodatkowa skarbonkę i to z dopłatami od kapitana państwo, to czemu nie.
  • Odpowiedz
@skiper8 większość to się zapisuje z powrotem bo gamonie ogarnęły jak głupią decyzję podjely pod wpływem tłumu gdy program wchodził. XD

Chyba 5 lat ten program trwa, powiedziano już o nim wszystko i wydaje mi się, że jeśli po takim czasie ktoś jeszcze uważa, że się nie opłaca i że to zły program to raczej już nie zmądrzeje.
  • Odpowiedz
  • 1
właśnie jestem niepełnosprawny ale chyba się nie wypisze jednak, zatrudniałem się teraz (pierwsza praca poważniejsza) i zdziwiło mnie że na całą firmę tylko jedna osoba korzysta z ppk XD (ok. 50 osób)
  • Odpowiedz
jak jesteś wytrawnym inwestorem, to możesz ppk olać

@Kotouak: co za piramidalna bzdura. Prawdopodobieństwo że dopłaty od pracodawcy i państwa nadrobi się decyzjami inwestycyjnymi w przypadku 99% ludzi jest pomijalne.
  • Odpowiedz
@AndresIniesta zrozumiem jak najbardziej, ale uważam, że to błędne założenie. Życie nauczyło mnie, że jeżeli ktoś jest głupi, ale wydaje mu się, że "wie lepiej", to nie należy wyprowadzać go z błędu. W takich przypadkach najlepsza jest zasada, jak w aikido - popchnąć go dalej w tym kierunku i jeszcze dodać mu pędu. Czyli wykorzystać jego głupotę przeciwko niemu samemu.
  • Odpowiedz
właśnie jestem niepełnosprawny ale chyba się nie wypisze jednak, zatrudniałem się teraz (pierwsza praca poważniejsza) i zdziwiło mnie że na całą firmę tylko jedna osoba korzysta z ppk XD (ok. 50 osób)

@skiper8: Pracodawcy masowo zniechęcali ludzi do PPK i nalegali aby pracownicy się z niego wypisywali pod groźbą np ucięcia premii uznaniowej i dlatego tyle osób się wypisało.

@DeoLawson @Krupier same.
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody: Bzdury, większość wypisywała się bo nie zadała sobie trudu zapoznania się z warunkami bo trolle krzyczały że drugie ofe. Oczywiście groźby ucięcia premii były ale to margines rynku i głównie małe przedsiębiorstwa
  • Odpowiedz