Aktywne Wpisy
Just_Jump +66
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Apaturia +93
Wyjątkowo dużo rogów. Niektóre rasy owiec są bezrogie, ale niektóre mogą mieć od dwóch do nawet sześciu rogów – są to przede wszystkim owce starych ras takich jak północnoeuropejska owca Manx Loaghtan z Wyspy Man, Boreray, owca hebrydzka czy owca islandzka. W najpopularniejszej wersji na głowie zwierzęcia wyrasta jedna para rogów zakręconych w dół i jedna para prostych rogów ulokowana powyżej, ale zdarzają się też inne kombinacje: trzy, pięć, a nawet sześć
źródło: Hebridean_Sheep
Pobierz

Proszę o poradę. Na osiedlu jeden gość zrobił sobie prywatne miejsce parkingowe z miejsca dla inwalidów. Osobiście wielokrotnie widziałem jak sprawnym krokiem wsiada do samochodu, nigdy nie widziałem żeby ktokolwiek inny z nim wsiadał. Legitymacja inwalidy wsadzona za szybę tak, żeby nie było nic widać (ani danych ani numeru legitymacji, mogę wrzucić zdjęcie za parę godzin).
Pytanie co skutecznie zrobić z tym przypadkiem? Sam inwalidą nie jestem ale każdy kiedyś może być a z parkingowych przewinień to kradzież miejsca inwalidom jest w mojej opinii najbardziej obrzydliwym...
#audi #czteryzera #samochodoza
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
źródło: IMG-20241209-183047538
Pobierz@mirko_anonim: zadzwonić na policje że jesteś inwalidą, a ten osobnik nieslusznie blokuje ci miejsce.
Żeby dostać plakietki, trzeba mieć niesprawność w stopniu co najmniej średnim, utrudniająca poruszanie, z tego ci pamiętam. Tak, to widać.
Nie każda niepełnosprawności upoważnia do plakietki.
@LubieSzaszylkiZLublina: to jesteś w błędzie.
Komentarz usunięty przez autora
Chłopie, mój ojciec np ma taką kartę od 45 roku życia jak mu zdiagnozowali dziedziczną chorobę neurologiczną polineuropatię której nie widać gołym okiem i też szybko chodzi choć ma już 65 lat. Można ją dostać na