Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Zauważyłem wśród Mirków z tagu #nieruchomosci takie specyficzne myślenie. Wybieg dookoła stodoły postawionej na działce 10ar na wsi uważają za lepszy od bloku w mieście i np kilkuhektarowego parku obok z placami zabaw, ścieżkami czy nawet basenem zewnętrznym jak Moczydło w Wawie. Wiecie że możecie wyjść z tego kurnika i w przeciwieństwie do mieszkańca wsi bez lamp i chodników odgrodzonego od innych w swoim chlewie ma naprawdę dużo terenów zielonych do spacerów. Las miejski, parki, place zabaw. Możecie mieć też mieszkanie z małym ogródkiem czy tarasem żeby wypuścić na szybko brzdąca. Totalnie tego rozumowania kurnik vs chlewik/ stodoła nie rozumiem.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: chyba nigdy na wsi nie byłeś, aż szkoda komentować. Ale niech stracę;

Mieszkając na wsi, mogę w dowolnym momencie wyjść na swoją działkę, w lato/pory przejściowe suche, zakładam tylko kapcie i wychodzę przez drzwi tarasowe. Na moich 10 arach mogę oglądać roślinki, poćwiczyć jak zrobię sobie drążek, położyć się huśtawce ogrodowej.
Do lasu mam 5 min na piechotę. Nikt mi w ryj nie da, bo wszyscy się znają. A jak się
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
odważny-przyjaciel-35: @kuncfot @boguslaw_licencyjny @Adam88448 ale ja właśnie mieszkam na wsi i to są moje spostrzeżenia. Ostatnio dzieciak z sąsiedniej wybiegł na ulicę przez otwartą bramę i go samochód potrącił bo droga krajowa. Nie wiem gdzie u was tak sielsko. Piszcie swoje wsie to będzie wiadomo gdzie się fajnie mieszka

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zaradny-przewodnik-16: Ja mam za płotem las Natura2000 i parę rezerwatów. Basen 2km, jezioro z full infrastrukturą 1km, 5 min do SKM. Jedyny ból to z-----------e na ulicy (z chodnikiem), ale w mieście jest jeszcze gorzej. Co zatem tracę? Jak chcesz porównywać, to porównuj kurniki patodeweloperki z klonami łanowcami pośrodku niczego. W miarę dobra lokalizacja domu może być porównywalna z tru apartamentem ( min. 150m2, wielki taras albo dwa) w mieście na
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: na wsiach też są lasy, baseny, chodniki i światła ;)

Ale w domu najlepsze jest to, że masz swój własny park/plac zabaw w którym możesz sobie siedzieć od rana do wieczora w samych gaciach i nikt cię nie wkurza. W bloku jakoś głupio korzystać z balkonu/tarasu/trawnika bo jesteś na widoku plus przeważnie ktoś obok jara szlugi:/

My w koło bloku mieliśmy 3 super parki w promieniu kilometra i owszem chodziliśmy pograć
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
genialny-strażnik-24: Zrób grilla czy nawet ognisko w tym parku dla kilku rodzin z dziećmi, nie martwiąc się o dziatwę i zakłócanie spokoju przez wesołe darcie ryja...
Odpal sobie wędzarnik w tym parku :-)) Postrzelaj z dzieckiem z wiatrówki, pogrzeb w samochodzie... Zeżryj rzodkiewkę z koperkiem czy innym ogórkiem prosto z ziemi z rana bosymi stopy :-)) Mogę tak wymieniać setki aktywności, mieszkałem w mieście, teraz na wsi, takiej prawdziwej a nie
  • Odpowiedz