Aktywne Wpisy

bober234 +941
Za namową pracownika banku założyłem lokatę dwuletnią, która inwestowała moje pieniądze w akcje spółki Alphabet. Lokata miała gwarantowany zysk 4,2%, a maksymalny 30%.
W dniu otwarcia akcje Alphabet kosztowały 130 dolarów, a w dniu zamknięcia już 246. Można więc powiedzieć, że spółka urosła o około 70%.
Jakie było moje zdziwienie, gdy w piątek lokata się zakończyła, a na moje konto trafiło… tylko 4,2%.
Poniżej wklejam odpowiedź pracownika banku .
Dziś przeczytałem regulamin
W dniu otwarcia akcje Alphabet kosztowały 130 dolarów, a w dniu zamknięcia już 246. Można więc powiedzieć, że spółka urosła o około 70%.
Jakie było moje zdziwienie, gdy w piątek lokata się zakończyła, a na moje konto trafiło… tylko 4,2%.
Poniżej wklejam odpowiedź pracownika banku .
Dziś przeczytałem regulamin
źródło: image_picker_9D95E293-32D9-4EC5-A6BF-0D0155F882EA-35986-00000D4F7B3DF5F8
Pobierz
Jakby ktoś jeszcze myślał , że ten system nie jest po to by wykorzystać obywateli
zdjęcie zrobione 20 min temu
#systemkaucyjny #aldi
zdjęcie zrobione 20 min temu
#systemkaucyjny #aldi
źródło: image
Pobierz

@lewoprawo są jeszcze głupsi. Co nie zmienia faktu, że przyjemnie popatrzeć, że chłop daje radę sam nieść pralkę.
@WielkiNos: idioci, mogli wystawić Pudzianowskiego na prezydenta i w ramach kampanii przeciągać tira
@galicjanin: i tu koalicja może mieć problem bo młodzi drugi raz tak licznie mogą nie pójść, rozczarowani niedowiezionymi obietnicami
A w dodatku mają doświadczenie w tym, bo Duda też był anonimowy.
Czas gra na korzyść PiS i każdy miesiąc władzy PO im będzie sprzyjać. Ludzie są tak prości, że flaga i krytyka wszystkiego i wmawianie bzdur o Niemcach da na pewno te 47 procent
Trzaskowski na polskiej wsi ani głosu nie zdobędzie.
Ja tylko chciałbym zwrócić uwagę na pewien szczegół, który większości umyka. Ta pralka miała logo fundacji TV Republika a to oznacza, że ta "bezstronna" i "prawdomówna" telewizja jest bezpośrednio zaangażowana w jego kampanię.
@lewoprawo: Nie, to mogłoby wypalić jakby kandydował w jakimś miasteczku w świętokrzyskim, wtedy byłoby to przedstawiane jako kampania blisko ludzi, że swój chłop itd.. W ogólnokrajowych wyborach liczy się nie bliskość do niższych grup społecznych, ale obycie, wizerunek i erudycja, czyli kompletnie coś odwrotnego niż image swojskiego chłopa.
@Bover: Starczyło na Komorowskiego, który był kompletnie nijaki i nie zmobilizował swojego potencjalnego elektoratu. PiS ma zawsze tę przewagę, że jego elektorat jest nie tyle żelazny, bo betonowy...