Wpis z mikrobloga

W Chinach jest więcej pustych mieszkań niż wszystkich Chińczyków, całe osiedla, wieżowce puste a mimo to NIE TANIEJE. W Polsce też tak będzie, dalej wierzcie w spadki ( ͡° ͜ʖ ͡°) #nieruchomosci
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JanDzbanPL: China Newly Built House Prices YoY Change

China’s new home prices in 70 cities declined by 5.9% year-on-year in October 2024, following a 5.8% drop in the previous month. This marked the 16th consecutive month of decrease and the steepest pace since April 2015, despite Beijing’s continuous efforts to mitigate the impact of persistent weakness in the property sector, including lowering mortgage rates and cutting home buying costs. Prices
  • Odpowiedz
  • 17
@JanDzbanPL: Wiem, że trolling to szkoda mi czasu na fakty i daje sam wykres. Trzeba jednak zaznaczyć, że rozmiar chińskiej bańki jest absolutnie gigantyczny i nieporównywalny do sytuacji gdziekolwiek indziej na świecie.(Zgodnie z oficjalnymi danymi, a kto wierzy w Chińskie oficjalne dane ten frajer to jest pewnie znacznie gorzej).
kdgc - @JanDzbanPL: Wiem, że trolling to szkoda mi czasu na fakty i daje sam wykres. ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz