Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k #programista25k #pracbaza #java #pracait #kryzysit #korposwiat

2021: - "tylko bootcampowicze będą mieć problemy z pracą. Juniorzy po studiach, midzi, seniorzy sobie poradzą"
2022 - "tylko bootcampowicze, pseudo juniorzy i juniorzy wymiatacze po mrg inż. AGH/PWr/PW/UW będą mieć problemy z pracą. Midzi, seniorzy sobie poradzą"
2023 - "tylko bootcampowicze, pseudo juniorzy, juniorzy wymiatacze, słabi midzi, średni midzi będą mieć problemy z pracą. Mocni midzi i seniorzy sobie poradzą"
2024 - "tylko bootcampowicze, pseudo juniorzy, juniorzy wymiatacze, słabi midzi, średni midzi, mocni midzi, słabi seniorzy, średni seniorzy będą mieć problemy z pracą. Jedynie mocni seniorzy sobie poradzą"
2025 - "Bootcampowicze, pseudo juniorzy, juniorzy wymiatacze, słabi midzi, średni midzi, mocni midzi, słabi seniorzy, średni seniorzy będą mieć olbrzymie problemy ze znalezieniem roboty. Nawet mocni seniorzy wymiatacze będą mieć problemy z pracą. Poradzą sobie tylko turbo zakuwasze pasjonaci i dynamiczniacy z mocnymi znajomościami"
2026 - "Bootcampowicze, pseudo juniorzy, juniorzy wymiatacze, słabi midzi, średni midzi, mocni midzi, słabi seniorzy, średni seniorzy będą mieć olbrzymie problemy ze znalezieniem roboty. Nawet pasjonaci i ludzie po znajomosciach mają problem z robotą. Its over"
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jeszcze była taka narracja, że w IT najgorsze są początki czyli pierwsze 2-3 lata, a potem jest z górki xD

@Ksiega_dusz: No bo jak już masz pracę to tak jest. A jak ją stracisz i szukasz nowej to wtedy dopiero się okazuje że wymagania wystrzeliły w kosmos i nie nadążasz.
  • Odpowiedz
inny przykład jestem na rekrutacji, robie projekt, mam 15 czy tam 17 punktów na 20. Straciłem dwa punkty bo nie pisałem testów - uważałem że aplikacja jest za prosta logicznie by testy miały sens. Fazę techniczną przeszedłem pomyślnie rozmowa z szefem kontraktowni i mówię mu że chcę umowę o pracę a nie b2b. W ofercie był wybór. Szef tam mi płacze, że uop to nie, że pracy będzie sporo żebym się nie
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek:

2027 - "Branża IT upada, programiści żebrzą pod biedronką o kromkę piwa"
2028 - "Microsoft bankrutuje, Apple przebranżawia się na handel jabłkami."
2029 - "Programiści umierają z głodu. Gaśnie ostatni działający komputer."
2030 - "Światem rządzą kierowcy tirów na spółkę z magazynierami"
  • Odpowiedz