Wpis z mikrobloga

Jak to możliwe że jest tak c-----y rynek a jednocześnie nie znam ani jednej prawdziwej żywej osoby która ma problem ze znalezieniem pracy?
Czy ktokolwiek z was w ciągu ostatnich dwóch lat szukał pracy dłużej niż dwa miesiące i był w tym czasie bez pracy w IT?

#programista15k #programista25k #pracait

Czy w ciągu ostatnich dwóch lat szukałeś dłużej niż 2 miesiące i byłeś bezrobotny?

• Nie pracuję w IT 27.2% (157)
  • TAK 25.8% (149)
  • NIE 47.1% (272)

Oddanych głosów: 578

• 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@masz_fajne_donice: Ja tam widzę wysyp ofert bo tak co jakiś czas patrzę i tyle jeszcze nie było, mniej rekruterów pisze, ale ilość możliwośći większa. Szwagier też w it w ciągu roku już 2 raz firmę zmienił i nie zajęło mu to więcej niż miesiąc. Mówię o Krakowie tylko. Reszta nie wiem.
  • Odpowiedz
@masz_fajne_donice: mój kolega tester automatyzujący szukał roboty ponad rok.
A sam szukałem rok temu pracy to 2 miesiące mi zajęło, a dostałem się tylko do projektu na 3 miechy i potem papa. Potem znowu szukanie i znów 1 miesiąc szukania, teraz na szczęście UoP i stabilność w firmie produktowej. Polecam
  • Odpowiedz
@masz_fajne_donice: bo masz 0 znajomych wiec nikt z twoich znajomych nie ma problemów ze znalezieniem pracy

ja teraz robie w 5 firmie a w poprzednich 4 mamy czaty grupowe na facebooku, 4 czaty po 9-10 osób czyli z jakieś 40 programmersów, testerów itd

i tam sporo osób, ponad połowa, w 2024 roku szukała nowej roboty (trochę zwolnionych ludzi, trochę takich co nie dostali podwyżek i szukają lepszej) i dosłownie każdy,
  • Odpowiedz