Aktywne Wpisy

ciekawehistorie +2412
Dzień dobry,
Nazywam się Tomasz Czukiewski. Jestem dziennikarzem i autorem kanału historyczno - społecznego: CiekaweHistorie
Nigdy nie robiłem q&a a jeśli je robić to w miejscu gdzie wszystko się zaczęło. Prawie dokładnie pięć lat temu (styczeń 2018) dzięki wykopowi mój pierwszy film "Głos Hitlera" zdobył duży zasięg, co dało mi niezbędną motywację do robienia następnych filmów.
Jutro
Nazywam się Tomasz Czukiewski. Jestem dziennikarzem i autorem kanału historyczno - społecznego: CiekaweHistorie
Nigdy nie robiłem q&a a jeśli je robić to w miejscu gdzie wszystko się zaczęło. Prawie dokładnie pięć lat temu (styczeń 2018) dzięki wykopowi mój pierwszy film "Głos Hitlera" zdobył duży zasięg, co dało mi niezbędną motywację do robienia następnych filmów.
Jutro

źródło: Fmr4UWwXwAIRETC
Pobierz

Czy ktokolwiek z was w ciągu ostatnich dwóch lat szukał pracy dłużej niż dwa miesiące i był w tym czasie bez pracy w IT?
#programista15k #programista25k #pracait
Czy w ciągu ostatnich dwóch lat szukałeś dłużej niż 2 miesiące i byłeś bezrobotny?
Fizole + lekarze mają od ręki.
A sam szukałem rok temu pracy to 2 miesiące mi zajęło, a dostałem się tylko do projektu na 3 miechy i potem papa. Potem znowu szukanie i znów 1 miesiąc szukania, teraz na szczęście UoP i stabilność w firmie produktowej. Polecam
@damienbudzik qa to it faktycznie ale nie programiści. Robota qa dzięki AI stała się prosta i jest jej mniej. U mnie w firmie prawie połowę QA i frontendu wywalili przez ostatnie dwa lata a firma rośnie.
@masz_fajne_donice: a to jest jakaś różnica?
@2-aminopirydyna @okrupnik @ViniciusZunior @masz_fajne_donice @katopa @damienbudzik @rav2 @Saly @fff112 @GeDox @Rustyyyy:
Od ręki to można mieć c-----ą robotę przez pośrednika/kontraktornię gdzie masz niestabilny projekt i jesteś j----y w Sprintach boś "podwykonawca".
Znaleźć pracę, a znaleźć "pracę" to kolosalna różnica.
ja teraz robie w 5 firmie a w poprzednich 4 mamy czaty grupowe na facebooku, 4 czaty po 9-10 osób czyli z jakieś 40 programmersów, testerów itd
i tam sporo osób, ponad połowa, w 2024 roku szukała nowej roboty (trochę zwolnionych ludzi, trochę takich co nie dostali podwyżek i szukają lepszej) i dosłownie każdy,