Wpis z mikrobloga

Ktoś się ostatnio pytał jak tam sytuacja HRówek, scrum masterów i managmentu niskie szczebla. A no ujowo. Takich lostów na #linkedin jest pełno. Babka pisze że nawet w biedronce ją odrzucili co mi trochę śmierdzi.
#pracait #programista15k
walokid - Ktoś się ostatnio pytał jak tam sytuacja HRówek, scrum masterów i managment...

źródło: hr

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@walokid: ale to akurat nie jest takie niemozliwe - biedra czy mcd w pierwszej kolejnosci rekrutuja przegrywow po gownostudiach/niepelnosprawnych itd. no ludzi ktorzy sa bez perspektyw, maja male szanse ucieczki. jak bedziesz sie chcial tam zatrudniac to najlepiej wszelkie korpo pochowac, bo nie dosc ze cie pewnie odrzuca, to jak cie nie odrzuca to jeszcze mozesz sie narazic na jakis mobbing ze ci to tam beda wypominac

oczywiscie scrummaster, eb,
  • Odpowiedz
@walokid: Jakbym miał swój własny kołchoz-januszeks to pod żadnym pozorem nie zatrudniałbym na produkcje kogoś kto pracował w okolicach HRu. Ostatnie czego potrzeba takiemu januszowi orającemu pracownikami są ludzie którzy wiedzą jak wyglądają przepisy prawa pracy i znają techniki gaslightowania pracowników.
  • Odpowiedz
@walokid zaraz po studiach szukałem jakiejkolwiek roboty i żeby dostać pracę jako pracownik fizyczny musiałem wyrzucić studia z CV

Zabawne było jak zatrudniłem się u Janusza i jak mu się postawiłem to mnie wyrzucił z tekstem "nawet ludzie po studiach byli mniej wybredni niż ty!!" xD
  • Odpowiedz
@walokid: wczoraj czytałem na linkedinie, że pracodawcy w mieście wojewódzkim zrobili zmowę i nie zatrudniają ludzi, którzy poprzednio pracowali w jednej z ich firm. Firm 13, podobno "potężni gracze na rynku". Na pytania - a może to fejk, masz dowody, czemu nikt o tym nie mówł, babka odpisała: wszyscy się boją ale mówiły mi to 3 osoby

no i tak się żyje na tym linkedinie :)
  • Odpowiedz
@walokid poczekajcie jeszcze niech AI wjedzie na pełnej kur… w gospodarkę to w sklepie i w macu nie będzie pracy. AI jest zajebiste ale spowoduje makabrę wśród ludzkości jeśli chodzi o pracę i motywację. Zielony ład przy tym to uj..
  • Odpowiedz
@DorodnyTucznik otoz to - tyle sie mowi, ze AI zrobi spustoszenie w branzy IT ale jesli AI bedzie w stanie zastapic mid/regular programistę to kogo AI nie bedzie mogla zastapic? Wyleca kasjerzy, kierowcy, nauczyciele, lektorzy i tak dalej.
  • Odpowiedz