Aktywne Wpisy

MonazoPL +87
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: AirPods 4 Citi
Pobierz
Traczex +151
Dobra skończyłem. 3 lata, dużo pracy ale już mieszkam. Dzięki za porady na tagu #budujzwykopem Powodzenia Mirki.
źródło: scaled_1000021155
Pobierz

@Need: Kto tak twierdzi? Nie znam nikogo. Każdy kto tylko może ucieka na zdalne.
@Need: I co, wszystkie korpo solidarnie robią sobie krzywdę, bo jakieś Anetki gadają o produktywności?
Mati, to jest tylko oficjalne uzasadnienie dla Ciebie i Twojego o----------a się na pracy zdalnej, bo produktywność poza biurem jest niższa, po prostu. Ja wiem, że zaraz będą bohaterskie wyjątki, bo "oni to w domu
@Need: to wyjaśnij jak w interesie firmy jest mieć wynajęte większe biuro niż mniejsze.
Nigdy nie grałem w gierki na zdalnym, a w biurze za każdym razem robię mniej niż w domu. Amazon, firma, która zbiera dane na absolutnie każdy temat, nie była wstanie podać żadnych danych, które by wskazywały na to o czym mówisz. Gdyby takie dane istniały to by rzucali to wszędzie gdzie się da.
Że te kontrakty, które zostały podpisane przed pandemią nie są tak łatwo odwracalne, a musi być jakieś uzasadnienie w kosztach ¯_(ツ)_/¯
Te same korporacje, które potrafią jednym ruchem zerwać kontrakty, ot tak? Te same korpo, które w imię oszczędności wysyłają b2b na bezpłatny "urlop" ot tak? Przecież to się kupy nie trzyma XD
Zapomniałeś dopisać - te same korpo, które potrafią zwolnić pracowników z dużą wiedzą na temat produktów/organizacji w zamian za wykazanie papierowego wzrostu w następnym kwartale.
Tak, robią sami sobie krzywdę, ale nie, żeby zadowolić Anetki ze średniego szczebla tylko udziałowców, tak działa kapitalizm od zawsze.
Btw, właśnie, te same korpo, bo w wielu przypadków RTO to po prostu miękki layoff, bo nie trzeba wypłacać różnych należności, które trzeba wypłacać przy
Też trzeba pamiętać, że niektóre gigakorporacje budowały swoje gigantyczne biura przez wiele lat, a potem nadeszła pandemia, apple, Amazon itd. Ciexko się potem przyznać do błędu, że taki site obsługuje potem tylko 50% zalozonego wypełnienia
odpowiadając na twoje genialne pytanie
@slawek887: w wycofywaniu się korporacji czy firm z HO nigdy nie chodziło o produktywność, chodzi o wartość nieruchomości których wartość spada. A zanim wyskoczysz z tym
@wiedzminyo: bank własnie zamwia 19 pieter w drooogiej lokalizacji: https://www.propertydesign.pl/architektura/104/santander_zajmie_19_pieter_w_warszawskim_the_bridge_wiemy_kto_zaprojektuje_wnetrza,49019.html
No ale z punktu widzenia pracownika biuro nie ma zadnych plusow, wiec nie wiem skad sie biora te areczki na gowno stanowiskach broniace powrotu bo biur
Można też odwrócić twój argument i powiedzieć tak - jak niektórzy dali sobie wmówić korpopropagandę, że pracodawca nie musi już nawet zapewniać pracownikowi stanowiska