Aktywne Wpisy

wojtek-polki +127
Czyli mężczyzna który:
-ma ciągłość zatrudnienia
-nie był na L4 w ciąży
-nie był na macierzyńskim
-nie pobiera świadczeń na dziecko (800+ itp)
-nie korzysta z opieki nad chorym dzieckiem
-ma ciągłość zatrudnienia
-nie był na L4 w ciąży
-nie był na macierzyńskim
-nie pobiera świadczeń na dziecko (800+ itp)
-nie korzysta z opieki nad chorym dzieckiem
źródło: temp_file1429150910024872164
Pobierz
wfyokyga +12
W sypialni na P

Myślę, że sporo w tym racji. Przez jakiś czas zarabiasz spoko pieniądz ale koło 40 twoja wydajność zacznie spadać. Jak dorobisz się jakichś problemów zdrowotnych to spadnie drastycznie, a za coś przez kolejnych 30 lat trzeba będzie żyć.
Ja przepracowałem miesiąc na truskawkach w Niemczech i była to moja pierwsza praca. Teraz, 9 lat pracy biurowej później, nadal jestem tamtym doświadczeniem nauczony, że praca fizyczna to jest coś, czego za wszelką cenę trzeba unikać, a jak ktoś twierdzi inaczej, to zwyczajnie wiem, że w życiu takiej pracy nie wykonywał, więc sobie ją romantyzuje.
Pracowałem jako elektryk 1 rok w PL, ostatnie 3 lata w NO - tam też praca fizyczna choć nie jakaś super ciężka i z plecami wszystko git. Od stycznia tego roku robie w biurze przy projektowaniu i odzywa się kregosłup (prawdopodobnie dyskopatia lędźwiowa). Doktorek powiezdział, że praca siedząca nie dla mnie,
#pasta ale prawdziwa. Dodatkowo to, o czym się nie mówi, to to, że niestety faceci w miażdżącej większości nie rozumieją takich pojęć jak klasa społeczna czy kapitał kulturowy, co ma fatalne skutki na ich prospekty na "rynku świń", doskonale to widać we wszelkich znaleziskach o pracy fizycznej. O statusie społecznym nie decydują wyłącznie dochody. Profesor uniwersytetu zarabiający (dajmy na to) 5
Każda praca ma swoją specyfikę i nie można traktować każdej pracy fizycznej jako tak samo ciężką.
@callver34: ja tam lubiłem prace fizyczne, fakt, że nie byłem orany jak w kołchozie bo robiłem u siebie ale poczucie szczęścia dawało mi znacznie bardziej jak efekt mojej pracy był od razu widoczny i np. jak robiłem jak rzeczy z drewna typu scena albo tapicerowałem fotele i ogólnie robiłem rzeczy typu złota rączka - jakaś hydraulika, malowanie i po pracy fizycznej
Z kolei gość od wykończeniówki, którego poznałem, gdy robił drobne prace u moich rodziców, dziś pracuje biurowo, bo miał dosyć swojej pracy.
Trawa chyba zawsze zieleńsza u sąsiada.
@callver34: zawsze mnie dziwi jak wykopki o
@qwerty54321: magazyny, chyba już ostatni krąg piekła :)