Aktywne Wpisy

Bunch +41
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
stanley___ +2
#pytanie
Napisała do mnie dziewczyna kolegi (obecnie przechodzą kryzys) z zapytaniem czy bym nie chciał z nią pojechać na kilka dni w góry. Jej wujek ogarnie nam domek.
W sumie to myślałem nad jakimś krótkim wyjazdem regeneracyjnym ale nie miałem z kim. Tylko teraz pojawia się pytanie czy oby na pewno byłoby to w porządku wobec kolegi. Co o tym myślicie?
Nawet jej nie dotknę.
Napisała do mnie dziewczyna kolegi (obecnie przechodzą kryzys) z zapytaniem czy bym nie chciał z nią pojechać na kilka dni w góry. Jej wujek ogarnie nam domek.
W sumie to myślałem nad jakimś krótkim wyjazdem regeneracyjnym ale nie miałem z kim. Tylko teraz pojawia się pytanie czy oby na pewno byłoby to w porządku wobec kolegi. Co o tym myślicie?
Nawet jej nie dotknę.
źródło: temp_file1252786484093219342
Pobierz

ale mordki to nie jest żadna zmowa cenowa, to jest dostosowanie strategii sprzedaży do warunków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
rośnie nam naprawdę piękna konkurencja dla górników DEJ DEJ DEJ
#nieruchomosci #pzfd #wandzel #maciejwandzel #deweloperka #deweloper #deweloperzy #deweloperuchy
źródło: maciej-wandzel
Pobierzto wyskakuj z kasy, bo TBS sa caly czas budowane - tyle tylko ze malo....
@jakub-dolega:
@affairz gitara (dusza) XD
mowisz czy rzadowe czy konkretnie samorzadowe to zmiania optyke?
@jakub-dolega:
a na czym ten scam na polegac?
@boolioners:
Co lepsze możesz się dogadać z innymi ludźmi is samemu powlstawic blok.
panstwowe zlobki/przedszkola tez juz sa i jakos nie sa remedium, nic nie trzeba, co lepije mozesz sam przedszkole otworzyc
moze po prostu jest ich za malo, jak TBSow? do TBS jest kolejka - takie sa niepotrzebne.... a finansowanie maja na poziomie homeopatycznym
Budownictwo społeczne to takie samo sypanie jak kredyty zero i dwa procent. Wszyscy się na to złożymy, zwiększymy deficyt, będziemy ponosić koszty utrzymania tych budynków przez dziesięciolecia. Ten kraj jest biedny a wykopkom się marzą tanie mieszkania. Ciekawe za co
w ogole nie rozumiesz idei, ktora stoi za TBS. A to bardzo proste - panstwo korzysta ze swojej ziemi i swojej zdolnosci kredytowej, ZLECA postawienie budynku na takiej samje zasadzie jak ZLECA postawienie szkoly czy wybudowanie drogi, placi i koniec historii. A raczej tak naprawde nie placi, bo faktyczna oplate za finansowanie budowy i jej splate ponosi mieszkanie TBS, z uwagi, ze koszty sa ok 7-8k/m w standardzie pod
Za sama budowę płacisz tyle samo albo i więcej niż płaci deweloper, bo w końcu przetarg itd. to dla firm progpem. Musisz procedowac przetargi, więc znowu koszt dla budżetu.
Trzeba dbać o infrastrukturę wokół, zarządzać tymi mieszkaniami itd., do tego
1. TBS sa ZNACZNIE tansze niz polowa czynszu rynkowego - ale to dlatego, ze byly dotowane niepotrzebne + w czasach ich budowy te koszty na dzis byly no.... smieszne. W formule bez doplacania przy koszcie ok 8k/m i panstwie jako gwarant kredytu czyli po cenie obligacji - nie bedzie az tak tanio, ale polowa stawki rynkowej jest mozliwa do uzyskania w duzym miescie.
2. Drogie dzialki - no to zbudujmy
@Shatter: zobacz sobie ile biorą ludzie za odstąpienie partycypacji w TBS, sam TBS nic nie płaci za żaden remont bo nawet jeżeli jakiś lokator by zasyfił i został eksmitowany to jest kolejka chętnych którzy to wezmą, zapłacą TBSowi za partycypację i jeszcze za swoje posprzątają i wyremontują.
Zobacz sobie jak to realnie działa a dopiero potem bierz