Wpis z mikrobloga

Czy jest tu w tym środowisku inwestorsko-finansowym jakaś postać warta uwagi, której w ogóle opłaca się posłuchać?

@pysznewpierdalator: Ci którzy grają serio kupują specjalne raporty, walą jakieś analizy akademickie, a Ty myślisz że ktoś tak za frajer będzie ten sam poziom przenosił leszczom, aby z YT się zmonetyzować? Nie wspomnę o grupie, która ma przewagę z insiderskich źródeł...
  • Odpowiedz
@bdg-bro: ale ja nie mówię że ktoś ma za darmo dawać Bóg wie jaką wiedzę.

Ale chociażby taki iwuc który Ci gada żeby załadować ike, ikze, etfy czy obligi to już jest ok poziom, policzy gdzie koszty najniższe i jak zmaksymalizować zysk

A 99% to są jacyś kompletni idioci z prognozami z fusów, wszystkie te zaorskie, grafy, tradery21, zukiewicze, midele, orzechowskie, Filipy kowalskie i inne złodzieje w garniturach to jest
  • Odpowiedz
@pysznewpierdalator: iluś autorów jutubowych z światka biznesowo-finansowego, to po prostu dawni mlmowcy. Mają chyba już zacięcie, aby nawijać puste frazesy i ciągnąć za sobą ludzi do opitolenia. Wiele spodziewałem się po prof. Marianie Nodze, dawnym członku RPP. Gościu ma wiedzę i dość dobrze kuma finanse na styku z polityką, ale jego prognozy i wypowiedzi w mediach są totalnie na odczepnego, często jest inaczej niż mówi.
On akurat odradzał zabawę w
  • Odpowiedz
  • 3
@KRZYSZTOF_DZONG_UN kiedyś chwilę go oglądałem, gdy mieszkania były jeszcze za 50% tego co teraz...
"Nie warto kupować, lepiej wynajmować" - tak mówił :)
Szczęśliwie wiedziałem, że to co mówią należy traktować a opak.
Dziś mam chatę wartą 2x na wynajem :)
A tamci wynajmujący płacą sporo więcej a na kredyt 2-3 razy wyższy już ich nie stać.
  • Odpowiedz
@pysznewpierdalator posłuchać nie do końca ale polecam rynkowyrebeliant.pl
https://rynkowyrebeliant.pl/jak-nie-dac-sie-wpuscic-w-maliny/
Przykładowy artykuł z bloga.
Gość ma realne zyski i portfel który był dostępny latami publicznie na longterm a potem na discordzie rynkowi rebelianci. faktycznie ma wszystkie akcje które deklaruje, pokazuje transparentnie zrzuty, jest oficjalnym inwestorem kwalifikowanym. Inwestuje w segmentach późno startupowych.( od etapu kiedy jest możliwa skuteczna selekcja). Jeden z niewielu ludzi którzy nie są scammerami. Tylko ostatnio za patronat chce więcej
  • Odpowiedz