Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#praca #pracbaza #januszex #kolchoz

Aż muszę parę słów wyrzucić, bo mną telepie. Rzuciłem kwitem w obecnej pracy, bo muszę zmienić miasto, obecne w którym mieszkam i żyję jest bez perspektyw.
W obecnej pracy przepracowałem 3 lata, nie powiem, że wszystko bez problemów, bo parę wtopek było, ale bez przesady. Ale ogólnie byłem dobrym pracownikiem.

No i już dużo wcześniej powiedziałem swojemu kierownikowi o sprawie (że myślę o wypowiedzeniu) i prawdopodobnie złożę kwit pod koniec listopada. W przedostatnim tygodniu listopada kierownik powiedział, że "to jeszcze dostaniesz podwyżkę, może Cię przekona, a jeśli nie to chociaż ostatnie miesiące pracy będziesz miał lepszą wypłatę". Coś takiego, nie pamiętam do końca, ale zrozumiałem że liczy się z tym, że pieniądze mnie nie przekonają. Zresztą mówiłem o przyczynie wyprowadzki, może myślał że blefuję.

W ostatnim tygodniu listopada, chyba we wtorek dostałem info z kadr o podwyżce i podpisałem oczywiście aneks. W piątek złożyłem wypowiedzenie, bo jednak trzymam się tego planu.

Do meritum - jakie było zaskoczenie kierownika i nagle obrót narracji o 180 stopni jak podsunąłem wypowiedzenie do podpisu XD

Patrzy na mnie wzrokiem i mówi "ooo to teraz wiesz, że już możesz nie dostać podwyżki? bo nie podpisywałeś aneksu, prawda?" No ja mówię, że oh, sorry zapomniałem powiedzieć, ale podpisałem xD
W piątek kierownik nawet nie podał ręki na pożegnanie.
Dzisiaj wrócił do tematu "noo masz to szczęście, że chroni cię prawo pracy i podwyżka zostaje". Ooo ja Cieee;) Wielki łaskawiec, Pan i władca. Dziękuję w imieniu wszystkich kołchoźników. Nie wiem co to za zagranie, ale kolejny raz życie pokazuje mi nauczkę. Juz gdzieś podobnego coś słyszałem, że jak trybik zasuwa na 300% normy to najlepszy pracownik, ale jak się zwalnia to już najgorszy niezależnie od warunków. Żałosne Januszexy.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach