Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#programowanie #praca #programista15k Potrzebuje pomocy, bo już sam nie wiem co robić. Moja (była już) firma postanowiła przenieść część zespołu do krajów azjatyckich i stąd nastąpiła redukcja etatów praktycznie wszystkich zespołów o 3/4 składu osobowego. Niestety mój zespół został rozmontowany praktycznie w 100%, no dobra 2 kolegów zostało przeniesionych do innych sekcji. Problem polega na tym, że od 2 miesięcy składam CV i mam zerowy odzew, dosłownie zero - NULL. Jeszcze zrozumiałbym jakbym złożył tylko nie wiem z 5CV, a ja złożyłem około 200 po całej Polsce. Mam 7 lat doświadczenia na backendzie, ale radzę sobie też spokojnie na froncie. Czy ta branża rzeczywiście się tak posrała, bo już sam nie wiem. Jeszcze 2-3 lata temu musiałem wyłączać powiadomienia na Linkedin, bo miałem totalny spam od rekruterów, dziś jak jedna osoba napisze na tydzień to jest dobrze i to się okazuję jakąś reklamą wyłudzającą dane. Nie wiem już sam co robić, mam kredyt na mieszkanie i samochód, oszczędności wystarczy jeszcze na jakieś 5 miesięcy, a potem co?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@konstanty400 @BreathDeath @Michal_Spira @goto32 potrzebujemy kolejnej pandemii i pozamykania tych normików w domach na kolejne dwa lata, bo to co się teraz odwala, to granda… Co mają robić starzy programiści, którym już nic się nie chce robić ani niczego nowego uczyć a jednak minimum ze 20 tysi miesięcznie muszą zarabiać, bo spłaty leasingów i kredytów gonią?
  • Odpowiedz
@Mistrz_Motyl nie wiem czemu wszyscy usilnie wierzą w to ze powroci eldorado? Wiele firm co robilo projekty podczas covid 19 juz je dawno ma zrobione. Nawet jakby byl kolejny covid abo cos, to juz nie vedzie takiej sytuacji - anomalii jak 2 lata temu
  • Odpowiedz