Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Potrzebuję pomocy... mam przeciętnie pomalowane ściany po generalnym remoncie przez "fachowca", masa smug i w niektórych miejscach ściana przebija się przez farbę.
Szukam kogoś kto pomalowałby mi mieszkanie tak jak się powinno to robić.

Poprzedni fachowiec był z polecenia i jak widać, nie zawsze to oznacza, że jest dobry...i szukam kogoś na własną rękę kto potrafiłby porządnie pomalować mieszkanie białą farbą Flugera.

Proszę doradźcie, gdzie poza poleceniem szukaliście malarzy? Na co zwracaliście uwagę? Co Was przekonało żeby tego konkretnego wybrać?
Nie mam już pomysłów i sił, a przecież pierwszego lepszego z olxa bez żadnych opinii czy "portfolio" nie wezmę....

#remontujzwykopem #mieszkanie #warszawa

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: razzor91

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: oszczędny jesteś w opisie, jakieś zdjęcia by wiele wyjaśniły. Nie wiem czy to nie podobny casus jak pretensje do ekipy od gładzi, że ściany krzywe bo piony uciekają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: niestety ale praktycznie wszyscy wykończeniowcy są debilami i nawet z polecenia nie zrobią tak jak będziesz chciał, ale to i tak najlepsza opcja.

@barman84: fluger to chyba dobra farba więc pewnie jedna warstwa farby i gdzieniegdzie po prostu farba nie dotarła. No a nawet jeśli nie, to malarz powinien powiedzieć klientowi jak wygląda sytuacja i że trzeba jeszcze podkład zrobić farby z gruntem.

pretensje do ekipy od
  • Odpowiedz
@TomSz: i tak i nie, chłopy od gładzi nie są od prostowania ścian. Dlatego mogła wydarzyć się hipotetyczna sytuacja, gdzie Mirek zlecił malowanie tego co jest, bo na to umówił się z majstrem, a że na ścianach były zacięcia po szlifowaniu, buły i inne nierówności, których farba nie ukryje, to jest jak jest - szału nie ma. Właśnie dlatego poprosiłem o jakąś fotkę żeby wykluczyć taką ewentualność.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: skoro s---------e po majstrowemu to sam zrób, dla siebie zrobisz jak dla siebie, u obcego to każdy robi na o-------l, chyba że jesteś jak Wiesio Puchacki, on nawet u siebie robił na o-------l. A tak serio to jeśli ściana nie była przygotowana jak trzeba to nie dziwota że potem jakaś lipa wylazła,.jak ci już wyżej nakreślili.
  • Odpowiedz
pewnie jedna warstwa farby

@TomSz: no to już masz odpowiedź na to co się stało.
Chciałeś przyoszczędzić na warstwach licząc, że "super" farba przykryje wszystko.
Jakby ściana była dobrze przygotowana (gładko, do tego zagruntowana + emulsja gruntująca), to nawet małpa ze śnieżką uzyska super efekt
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Michael_Jackson_ - tak myślałem :/
@barman84 - jakie płyty? ja piszę o ścianach z betonu/cegły, mam wrażenie, że farba nie pokryła zbyt dobrze i widać ścianę pod farbą
@Technick20 - na zdjęciach niewiele widać, nie mam lustrzanki żeby uchwycić te "plamy/cienie" czy jak to nazwać

ale dobrze, zrobiłem zdjęcie telefonem z jak największą starannością proszę to zdjęcie, gdzie widać jako tako "plamę/cień", ale na żywo generalnie
  • Odpowiedz
@barman84: to nie mój post, ja zgaduje... ale ogólnie jak się ma nierówną ścianę to Beckers nie pomoże, ja zawsze używam jego dwóch warstw ;) No i OP malował na biało, Beckersa biała farba nie jest taka gumowa jak te kolory

@mirko_anonim: ale wygląda jakbym zgadywał dobrze i jest tylko jedna warstwa. Do świeżych ścian to ja ogólnie używam Beckers Primer czyli grunt z farbą białą, a na
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeśli robione było flugerem to naprawdę jestem w szoku że po jednej warstwie jest lipa. Sam robiłem że dwa lata temu generalkę i właśnie na flugerze i gdybym nue wiedział że raz było pomalowane to bym był przekonany że to już na gotowość. Chyba że majster z tych prawdziwych fachmanów co markową farbę z puszki przelewają do baniaka, na to miejsce najtańszą ekośnieżkę i bajlando. Za gówniarza dorabiałem jako
  • Odpowiedz