Wpis z mikrobloga

Jakiej firmy panele podłogowe polecacie? Do salonu 20m2, oczywiście wszechobecna teraz jodełka. Takie do 200zł/m2 jeżeli w tej cenie można kupić jakieś w miarę porządne. Czy brać jak najgrubsze żeby była najmniejsza różnica z płytkami w otwartej do salonu kuchni? 8mm? Mieszkanie deweloperskie

#remontujzwykopem #remont #mieszkanie #budujzwykopem
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hyatt: odwrotnie do zapytania to stanowczo przestrzegam przed panelami kronospan z systemem 'one click to go' i 'one click to go+'. inne systemy łączenia z tej firmy są ok.

poza tym patrz na wzór jaki się tobie podoba i klasę ścieralności i ew. wodoszczelność. panele 10mm mają lepszą akustykę niż standardowe 8mm. dodatkowo lepiej się układają na nierównym podłożu.
  • Odpowiedz
Moim zdaniem przy 200 zł.za panele lepiej dorzucić kilkadziesiąt złotych za metr i kupić drewniane. Wtedy masz pasowanie z płytkami w jednej linii, a podłoga klejona nie dudni pod stopami i jest dużo lepiej wyciszona. Na zdjęciu jodełka klasyczna wklasie natur obług 4 mm
Lowca90 - Moim zdaniem przy 200 zł.za panele lepiej dorzucić kilkadziesiąt złotych za...

źródło: temp_file717227044538927078

Pobierz
  • Odpowiedz
@hyatt z jodełki ludzie polecają Berry Alloc. Ja mam zwykle z Arbiton Amaron i są w pytkę, ale też mają jodełkę. Generalnie to też zależy czy chcesz laminat czy winyl czy jednak drewno.

A, i ja mam te same panele w całym domu łącznie z kuchnią.
  • Odpowiedz
@Lowca90: opowiedz mi o tym coś więcej jak klejona podłoga nie dudni w porównaniu do podłogi pływającej z paneli które mają pod sobą często jakieś maty wygłuszające kroki. Jestem przed budową domu i wyborem podłogi i wydaje mi się, że to panele nie dudnią, a klejona podłoga przenosi każdą wibrację na strop i ściany
  • Odpowiedz
@hyatt: mam quickstep 8mm i jestem zadowolony. Po 5 latach praktycznie jak nowe, oprocz miejsc gdzie cos ciezkiego spadlo, ale tego nie unikniesz w przypadku paneli. Z tego co pamietam grubsze panele z tej firmy mialy wyzsza klase scieralnosci, ale mi zalezalo na przewodzeniu ciepla, bo jest podlogowka.
  • Odpowiedz
@snc_ klejona podłoga zawsze będzie mniej rezonować dźwięki niż podloga pływająca na podkładzie. Kleić możesz panele winylowe albo podłogi drewniane. Dodatkowo dzięki klejeniu podłoga jest bardziej stabilna. Położyłem tysiące metrów podłogi klejonej i żadne wibracje na ściany i stropy nie przechodzą. Pisz pw jak będziesz potrzebował więcej informacji
  • Odpowiedz