Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 3
wzorowy-szermierz-90: Witaj w korporacji. Mam tak od 20 lat - nie ważne gdzie jesteś w drabince, zawsze jest tak samo, ludzie dążą do jak najmniejszej ilości pracy. Nic się nie zmieni. Nawet jak zgłaszasz tych obiboków co nic nie robią, to mgmt ma to w dupie. Jak byłeś frajerem i pokazałeś, że robisz - to będziesz z---------ć za siebie i za innych. Zmień firmę.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
  • Odpowiedz
Wyjaśniłem kolegę czemu jest pałą.

@ByczekRozplodowy: Ogólnie to w krótkiej wypowiedzi obraziłeś typa X razy (straciłem rachubę) różnymi wulgaryzmami a pochwaliłeś cwaniaków i lesserów. Tak więc z moją głową lepiej niż z Twoją
  • Odpowiedz
@ATAT-2: A Ty co kolego? Bronisz dumy i honoru korporacji czy co z Tobą jest nie tak? A wyjaśniłem kolegę ostrymi słowami, bo nie ma za krzty asertywności i czasem trzeba brutalnych słów, aby wstrząsnąć człowiekiem. On nie traktuje tego w kategorii bycia frajerem, tylko hehe przysługi w pracy.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ale jak z tych wielkich Panów tak szydzisz, że oni się obijają a zarabiają nie wiadomo ile to czemu sam się nie zajmiesz tym czym oni?

skoro w 20 minut rozgryzają jakiś błąd a potem fajrant i mają z tego więcej pieniędzy niż Ty, to może zamiast na nich psioczyć to sam się ogarnij i będziesz miał lżej w życiu?

no chyba, że testowanie apek to Twoja pasja to
  • Odpowiedz
Nie, nawet jakby bezbłędnie wykonywali swoja pracę to bez testera nic ona nie będzie znaczyć.

@ATAT-2: jaka tu jest logika? chyba jakaś ujemna

kod się robi dla biznesu a tester upewnia się czy wymagania zostały pokryte i temat
  • Odpowiedz
Poza tym kolega dobrze pisze, jak pokazałeś, że jesteś frajer i to w długim okresie i to nie jest okres próbny czy koniec wygasającej umowy to wszyscy mają Cię za c---a do roboty.

@ByczekRozplodowy: co do zasady, to mi się wydaje że @ATAT-2 to jest scrum master dlatego tutaj się tak burzy na Twoje podejście - które no powiedzmy to sobie szczerze jest dość obcesowe a może i nawet
  • Odpowiedz
to jest scrum master dlatego tutaj się tak burzy na Twoje podejście

@Dietetyq: Burze to się jedynie na wyzywanie losowych ludzi ze względu na inne poglądy

bo przez analogię, właśnie to zainsynuowałeś
  • Odpowiedz
Sam zobaczy czy napisana przez niego funkcjonalność spełnia wymagania klienta?

@ATAT-2: a jak on niby Twoim zdaniem pisze kod bez znajomości wymagań co ma ten kod robić ( ͡° ͜ʖ ͡°)?

losowe znaczki dusi i może coś akurat spełnia wymagania haha?
  • Odpowiedz
właśnie tutaj to napisałeś i zasugerowałeś

@Dietetyq: Nie, napisałem że nawet jeśli programista napiszę zayebisty kod to i tak nie dostarczy go w zadowalającej jakości do klienta.

a jak on niby Twoim zdaniem pisze kod bez znajomości wymagań co ma ten kod robić ( ͡°
  • Odpowiedz