Aktywne Wpisy

moll +18
Powieje trochę paranoją zapewne, ale szukam #ksiazki dla preppersów, do survivalu czy innego bushcraftu - takiej jak dla debila, totalnie od podstaw, która pozwoli na "przetrwanie" w razie wojny albo innego kataklizmu. Najlepiej jakby było to w formacie, który można zapakować do plecaka ewakuacyjnego po lekturze.
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi

mleko3-2procent +514
W akcie oskarżenia jakie usłyszał Matecki ws. fikcyjnego zatrudnienia w Centrum Informacyjnym Lasów Państwowych czytamy, że w ciągu 31 mc. pracy, był w niej widziany 5 razy, logował się 8 razy, pobierał comiesięczną pensję, łącznie ponad 320 tys. zł. + nagrody, wziął dofinansowanie na zakup okularów i uwaga! - ekwiwalent za niewykorzystany urlop.
Z zeznań świadków wynika, że Matecki nic nie robił, nie pracował, nie przedstawiał wymaganych rapotów z prac jakie wykonywał,
Z zeznań świadków wynika, że Matecki nic nie robił, nie pracował, nie przedstawiał wymaganych rapotów z prac jakie wykonywał,
źródło: 1000014183
Pobierz

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: xD
Święci programiści nie tylko ratują świat swoimi aplikacjami ale dają też pracę testerom ( ͡°
@ByczekRozplodowy: Ogólnie to w krótkiej wypowiedzi obraziłeś typa X razy (straciłem rachubę) różnymi wulgaryzmami a pochwaliłeś cwaniaków i lesserów. Tak więc z moją głową lepiej niż z Twoją
@ByczekRozplodowy: A po prostu jestem uczulony na chamstwo i brak kultury, tylko tyle.
skoro w 20 minut rozgryzają jakiś błąd a potem fajrant i mają z tego więcej pieniędzy niż Ty, to może zamiast na nich psioczyć to sam się ogarnij i będziesz miał lżej w życiu?
no chyba, że testowanie apek to Twoja pasja to
@ATAT-2: jaka tu jest logika? chyba jakaś ujemna
kod się robi dla biznesu a tester upewnia się czy wymagania zostały pokryte i temat
@ByczekRozplodowy: co do zasady, to mi się wydaje że @ATAT-2 to jest scrum master dlatego tutaj się tak burzy na Twoje podejście - które no powiedzmy to sobie szczerze jest dość obcesowe a może i nawet
@Dietetyq: Burze to się jedynie na wyzywanie losowych ludzi ze względu na inne poglądy
@ATAT-2:
@ATAT-2: a jak on niby Twoim zdaniem pisze kod bez znajomości wymagań co ma ten kod robić ( ͡° ͜ʖ ͡°)?
losowe znaczki dusi i może coś akurat spełnia wymagania haha?
@Dietetyq: Nie, napisałem że nawet jeśli programista napiszę zayebisty kod to i tak nie dostarczy go w zadowalającej jakości do klienta.