Wpis z mikrobloga

Dlaczego coś tak ekstremalnego jak pełny rękaw tatuaży jest ostatnio tak powszechne?

Niezależnie od tego, kto co myśli o tatuażach, zrobienie sobie dalej ręki (albo obu) to jest ekstremalna modyfikacja ciała i wyglądu. A tymczasem mam wrażenie, że wśród Gen Z, ogromne tatuaże to coś tak normalnego jak kiedyś przekłute uszy. Zauważyłam to tego lata, kiedy jeździłam po różnych miejscach i widziałam bardzo dużo bardzo młodych ludzi tak "naznaczonych". Rzuca się to w oczy także wśród sportowców.

Mam wrażenie, że więcej Gen Z kobiet ma tatuaże niż prawo jazdy xD

#tatuaz #przemyslenia #tatuaze
  • 155
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BarkaMleczna: Ciekawe jest to jak w ciągu 10 lat się zmieniło, że kiedyś jedna osoba w pracy/gdzieś tam miała tatuaż, a ostatnio kilka razy się zorientowałem, że jestem jedyną osobą bez.
  • Odpowiedz
@barto142 ale wysryw, który aż bije poczuciem bycia lepszym od innych xD we wszystkich krajach moda na tatuaże wróciła, nawet w tych w ktorych uprawianie sportu jest na absolutnie najwyższym poziomie xD ale jak się z rana nie podleczy kompleksów to się pewnie gorzej do roboty chodzi.
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna: ogólnie ludzie w większości są brzydcy, a gen z to już wogle. Więc nie widzę sensu przejmowania się tymi odpadami z brudnopisami na ciele, niech się jarają nimi w swoich ułomnych środowiskach.
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: bO mOgĄ.i KcĄ tO JedYNA oDPOweDZ WEEEE. jezu co za kretyńska odpowiedź xD, 15 letni płatek śniegu płacze że społeczeństwo ma prawo krytykować i wyśmiwać debilne decyzje jednostki xD
  • Odpowiedz
Mamy i zespol ekspertow 30+ u mamusi w piwnicy, mowiacych o tym jak to tatuaze to choroba psychiczna, i przeciez miliarderzy nie maja tatuazy, bo to tylko dla biedoty XD
walenie konia do tego ze "ja jestem lepszy bo zyje wedlug moich upodoban, a reszta, ktora ma inne, to choroby psychiczne" xD
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna: z tego co zauważyłem to głównie laski się tym jarają, więc ludzie sobie robią, a czemu, to pewnie musiałabyś poszukać jakichś badań psychologicznych
  • Odpowiedz
  • 4
@BarkaMleczna No a co mają robić? W sensie klasyczna eskalacja. Tatuaże już na nikim nie robią wrażenie to trzeba iść w ekstrema aby wzbudzać zainteresowanie. Teraz będą rękawy a za jakiś czas jeszcze coś innego.
Głodne atencji jednostki zawsze robią coś aby wzbudzać uwagę, a to co robią zależy od czasów i kultury w jakiej żyją.

Jak tak dalej pójdzie to brak tatuaży będzie wzbudzał uwagę to trend sie odwróci.
  • Odpowiedz
Bo to czyjeś cialo i może sobie robić z nim co chce.

@wrzucam_koty_i_przegrywam: racja.
Tylko że to bardzo częst robią ludzie na bardzo emocjonalnym etapie zycia 18-25 lvl, a jakoś mało kto w tym temacie doradza powściągliwość, nie działanie pod wpływem impulsu, to decyzja na całe życie.
  • Odpowiedz