Wpis z mikrobloga

Jakie polecacie gry na #android dla 5letniej dziewczynki? Najlepiej jakieś edukacyjne, logiczne, nauka angielskiego itp. Lubi też kolorowanki i puzzle. Znacie coś godnego uwagi?

#tatacontent
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 4
Taaa, spodziewałem się takiego pitolenia xD Ona ma 5 lat a nie 5 miesięcy, nic się nie stanie jak 20 minut dziennie sobie poklika w jakaś ukladanke czy kolorowanke, przecież widzi że wszędzie wkoło są telefony i rówieśnicy korzystają od 1 roku życia. Ma mnóstwo gier i klocków, czytamy codziennie książki razem, lubi rysować, kresli chętnie szlaczki i literki, nie ma co demonizować tak smartfonów tylko rozsądnie podejść do tematu. To mam
  • Odpowiedz
@cacum3 planszowki to z 7+ bo z młodszym dzieckiem ciężko wytrzymać bo takie dziecko 4-6 lat to raz zagrasz i masz dosyć. Albo lubi grac w takie 100% losowe albo gra dosc kreatywnie;) Jesli gra w trybie kreatywnym to polecam szachy ale to tez maks 3 partie.

@k2Marko lighbot - tylko po paru levelach zrobi się zbyt ambitny.
  • Odpowiedz
W zasadzie powinienem olać tak płytki, niemerytoryczny komentarz, ale co mi tam, odgryzę się, choć z ignorantami nie warto, ale dam Ci tę chwilę uwagi, o którą prosisz.

Ze swojego dzieciństwa, jak i obserwacji, co nie będzie wielkim odkryciem, mogę śmiało powiedzieć, że tego typu formy zajęcia dziecka mogą destrukcyjnie rzutować na przyszłość i być trybikiem, który niezauważalnie dla rodzica wprowadzi młodego człowieka w nałóg, odcięcie się od wielu bardziej kreatywnych form
  • Odpowiedz
Jakie polecacie gry na #android dla 5letniej dziewczynki?

@k2Marko: lepiej zainstaluj jej grę na lapku albo konsoli żeby nie kojarzyła androida że wszystkim i wszystkich patrzących w telefony z zazdrością. Serio.

U mnie jako wprowadzenie do abstrakcji gier u 5 latka świetnie siadł Psi Patrol 3d (ten wydany rok
  • Odpowiedz
@k2Marko: u mnie 6 latka ma Amazon Fire Kids z subskrypcja, dużo fajnych gier tam jest od logicznych po edukacyjne. Ogólnie spoko tablet bo można ustawić ile dziennie dziecko może patrzeć się w ekran, czy ogląda filmy czy gra czy czyta na tym książki!

A nie cyfrowe ton polecam karcianki - Uno kids i Dobble - łatwo gra się z maluchami
  • Odpowiedz