Wpis z mikrobloga

• 34
@MaszBaboTalerz gość ma rację, sam nie byłem ale brat był i woli w polsce trochę mniej zarobić a jest dużo bezpieczniej, nie ma poczucia w nocy idąc droga że go ahmet nożem chce dziabnąć(a w niemczech chciał)
  • Odpowiedz
@TrinityBomb: ostatnio były u nas ziomki ze stanów, podliczając podatki to u nas w korpo można zarobić lepiej niż u nich (podatki w Kalifornii)

A wisienka na torcie było to, jak gość przyleciał w okolicach północy i szedł przejściem podziemnym, gdzie widział dziewczynę która idzie całkiem sama i bez strachu. Powiedział ze swojej córki po zmroku samej w San Francisco by nie wypuścił bo to bardzo niebezpieczne
  • Odpowiedz
@TrinityBomb 4 tys. zł netto za miesiąc w kołchozie na terenie Polski powiatowej vs. 2 tys. euro netto za miesiąc w kołchozie na terenie Holandii.
Ceny produktów w sklepach te same.
Ceny usług zdecydowanie na korzyść Polski.
Nadal lepiej siedzieć zagranicą.
  • Odpowiedz
@Cyslav

@przegro_pisarz Paanie, a ile to razy Polska na wykopie już upadła, to dopiero wyższa matematyka żeby zliczyć xD

Od wyników ostatnich wyborów upadła, teraz tylko lewactwo, dzieciom się hormony podrzuca do jedzenia, same geje na ulicy, upadek normlanych wartości, tylko elektryki jeżdżą, Polska stała się niemiecką kolonią ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@TrinityBomb: Mieszkałem w Niemczech w tym roku. Jest bardziej podobnie, ale dalej lepiej... Polska do mnie przemawiała większym bezpieczeństwem, ale co z tego jak nawet w moim rodzinnym mieście jest takie multi kulti jak w jakiejś stolicy europejskiej.
  • Odpowiedz
@heksengerg wiadomo, czlowiek zyje jedynie produktami w sklepach i nie korzysta z zadnych uslug ( ͡° ͜ʖ ͡°) Holandia to bardzo drogi kraj do zycia ale jak ktos tam jechal zarobic i wrocic do Polski, mieszkajac w barakach po 15 osob w jednym to moze tego nie dostrzec
  • Odpowiedz