@WyjmijKija: dokladnie xD ja dostalem o------l od architekta jak weszlismy na projekt, ze jak bede robil tak dobra robote, to po roku projekt sie skonczy. Opoznienie szacuje sie na pol roku w tym momencie ( ͡°͜ʖ͡°)
@katopa: Wiem że to tylko memik, ale jest mądry. Niezależnie od tego ile zarabiamy - jeżeli jesteśmy więźniami konsumpcji i mamy leasing na za drogie auto, kredo na iphona i kartę kredytową (słowem: jeśli nasze potrzeby przewyższają możliwości) to jesteśmy niewolnikami banku - w tym również stajemy się niewolnikami pracodawcy (i dochodu jaki otrzymujemy).
Prawdziwy luksus to niedużo potrzebować, mieć dużą poduchę finansową i móc mieć wywalone na to wszystko.
@katopa w 99% projektów nikt nie zauważy że robisz wyraźnie ponad średnią i w jeszcze mniejszej ilości firm ktoś za to Ci da jakąś premię. Conajwyzej uścisk prezesa. W developmencie masz stawkę godzinową a premię jeśli są są dla wszystkich w projekcie
@NitrousOxide: no zrozumialem, jest prawie 12 a jedyne co dzis zrobilem to na daily napisalem sorry i have to drop, will continue task X. Jeszcze mi podziekowali( ͡°͜ʖ͡°)
Alibi do czwartku, ino odpulic jednego byczka co sie rekrutuje #gatekeeping i cyk mozna ogladac serial
źródło: image
PobierzNiezależnie od tego ile zarabiamy - jeżeli jesteśmy więźniami konsumpcji i mamy leasing na za drogie auto, kredo na iphona i kartę kredytową (słowem: jeśli nasze potrzeby przewyższają możliwości) to jesteśmy niewolnikami banku - w tym również stajemy się niewolnikami pracodawcy (i dochodu jaki otrzymujemy).
Prawdziwy luksus to niedużo potrzebować, mieć dużą poduchę finansową i móc mieć wywalone na to wszystko.
Alibi do czwartku, ino odpulic jednego byczka co sie rekrutuje #gatekeeping i cyk mozna ogladac serial