Wpis z mikrobloga

#pracait #programowanie #prgoramista15k
Robicie coś w open source? Wiem, że czasem są tutaj z tego żarty, ale ciekawi mnie jaka część developerów jest kontrybutorami.
Jeśli tak, to co to było?

Robicie coś open source?

• Nigdy w życiu nie commitowałem 63.0% (63)
  • Mało np. raz 23.0% (23)
  • Wiele razy 14.0% (14)

Oddanych głosów: 100

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@duck_typing_agony: mamy backendy postawione na serverless framework, a tam jest sporo pluginow które ledwo żyją ale żyją. Wiec jak coś przestało działać, albo nie miało ficzera co AWS wypuścił, to zaczynałem od issue na GH, potem to jak było bez odpowiedzi albo była odpowiedź że nie ma komu, to robiłem ticket u klienta i brałem się za to sam.
  • Odpowiedz
Jakbym mógł na tym zarabiać to bardzo chętnie bym udzielał się w open source. Niestety w większości przypadków kończy się to na tym że jakieś randomy będą mnie wyzywać bo nie chcę za darmo wrzucić feature którego potrzebują na już teraz, a hindusi próbowaliby dodać kropkę na końcu readme licząc że zgarną darmową koszulkę w jakimś konkursie xD
  • Odpowiedz
@duck_typing_agony: różne projekty, albo mi się coś spodobało do mojego projekciku (tzn dla takiego który robiłem dla siebie) a brakowało jakiejś funkcji, albo coś było potrzebne w firmowym projekcie, albo coś mnie wkurzało jakiś błąd itp.
  • Odpowiedz