Aktywne Wpisy

Ksiega_dusz +50
Ale na wykopie Wam będą robić propagandę że po 10k zarabiają max ( ͡° ͜ʖ ͡°) Podobny widok jest jeszcze na podkarpaciu, nie powiem pod którym szpitalem. Szpital wygląda jakby miał się rozlecieć, na oddziałach np. brakuje maseczek, prycze na salach jakby to więzienie było, posiłki w szpitalu dla pacjentów, że pies by się nawet tego nie chwycił, a pod szpitalem Lexusy i Mercedsy za pół bańki stoją.
źródło: GkyT7VFX0AAdDr-
Pobierz
Arisek +17
#slubodpierwszegowejrzenia
Laweciarz i Katechetka
Irytujący jest Laweciarz tym dobijaniem leżącej. Naprawdę wystarczyłoby trochę klasy a nie jęczeć i odburkiwać. Tak, trafił fatalnie, ale to nie zwalnia go z chociażby rozmowy i jasnego powiedzenia co mu nie pasuje. Na każdy, nawet normalny tekst odburkuje, że nie wie. Totalnie bez klasy.
Katechetka to jest typ Rzesiary. A do tego pięknie nam tu gra jak Łysy Wąż. Stara się jakoś to przetrwać i w
Laweciarz i Katechetka
Irytujący jest Laweciarz tym dobijaniem leżącej. Naprawdę wystarczyłoby trochę klasy a nie jęczeć i odburkiwać. Tak, trafił fatalnie, ale to nie zwalnia go z chociażby rozmowy i jasnego powiedzenia co mu nie pasuje. Na każdy, nawet normalny tekst odburkuje, że nie wie. Totalnie bez klasy.
Katechetka to jest typ Rzesiary. A do tego pięknie nam tu gra jak Łysy Wąż. Stara się jakoś to przetrwać i w

Odpowiadam: Nie da się. Znaczy da się, ale jest to arcytrudne i wymaga dużej ilości szczęścia i pogodzenia się z wieloma odrzuceniami.
Dlaczego tak jest? Bardzo proste - w tym wieku zdecydowana większość ludzi ma już drugą połówkę, więc pojawia się temat wspólnego mieszkania, ślubu, założenia rodziny. A do tego dochodzi pierwsza poważna praca, kariera. Niektórzy mogą kończyć studia (bo np zawalili rok albo zaczęli później). W tym wszystkim nie ma czasu na szukanie nowych znajomych. Nawet jeśli ktoś zechce się spotkać ze znajomymi to spotyka się z tymi których już poznał do tej pory.
Okres szkolno-studencki to okienko podczas którego najłatwiej poznać nowych ludzi czy dziewczynę. Jeśli ktoś przegapi ten czas albo wybierze nie taką szkołę to kaplica. Następne takie okienko jest dopiero na emeryturze, czyli wtedy jak ludzie będą mieć już odchowane dzieci (co najwyżej wnuki przyjdą raz na jakiś czas), pracy nie będzie a to oznacza że z automatu będzie więcej czasu na poznawanie.
Można próbować na Tinderze czy wychodzenia na jakieś kursy tańca, językowe, siłownię czy treningi piłki nożnej. Tylko trzeba mieć świadomość że większość tych ludzi nie będzie miało ochoty na integrację. Ktoś kto idzie na kurs językowy przychodzi tam po to żeby się nauczyć języka i do domu, a nie chodzić na imprezy.
I tak, wiem że zaraz mi ktoś napisze
Odpowiadam: Jesteś wyjątkiem, jednym z nielicznych, 99% twoich rówieśników nie ma czasu na imprezy a nawet jeśli już to w stałym gronie, które powstało np. w czasie studiów.
Są wyjątki którym to się udaje, ale tak jak wpsomniałem na początku trzeba mieć szczeście by trafić akurat na takich ludzi, którzy nie będą na tyle pochłonięci dorosłym życiem i będą mieli ochotę na poznawanie randomów.
#samotnosc #fobiaspoleczna #tinder #rozowepaski #niebieskiepaski
Komentarz usunięty przez moderatora
@razdwatrzy55 A ja mam sąsiada co wygrał w konkursie RMF FM. I co z tego? Ilu takich jest? Jeden na milion. Tutaj tak samo, jeden będzie miał 30 lat i co
@De_Fault: O ile nie są zbyt stare. Sam mam 23 lat i gdyby teraz napisał na Messengerze do mnie kolega z czasów podstawówki (z którym kontakt się urwał całkowicie po skończeniu tejże szkoły) to uznałbym że chce mnie naciągnąć na coś.
@De_Fault: A czyli nie tylko ja trafiłem na takich. Ja dołączyłem
@wielbiciel_storm_iron: Napisałem
Fakt, jest fragment o Tinderze, ale o znajomych też mi chodziło.
@_lorem_ipsum_: Fakty napisane, moje doświadczenia z prób zagadywania na ściance wspinaczkowej potwierdzają, over