Wpis z mikrobloga

@BlackpillMonster: ja bym jeszcze dodał:
- pantofel / ulana, gruba (20-30kg nadwagi), rozkapryszona, wkurzona żonka
- zdjęcie kredytu na milion, pod korek / leasingi
- lanie batem (bije scrum master)
- logo scrum/agile
- samotny/smutny, zestresowany chłop w nocy przy kompie (darmowe nadgodziny)
  • Odpowiedz
@Simple-Man gdzieś po necie krąży wykres, duży spadek i jeszcze wszyscy się zesramy jak nie będzie Q&A do nowszych technologii. Nie będzie czym nakarmić modeli, zdupione od dawna wyszukiwarki nic nie znajdą poza reklamami i elo.
  • Odpowiedz
@potatolot: Na stack overflow to często się spotka 3 pasjonatów i każdy ma po 2 rozwiązania na dany problem. ChatGPT za to daje jeden ale gówniany kod ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@potatolot: ChatGPT jest spoko jak się wie co robić i jak poprawiać jego błędy oraz używa wtyczek, które na bieżąco przekazują kontekst. Niemniej ma spore zaszłości technologiczne i usilnie zawsze twierdzi, że masz rację oraz irytujące jest to, że czasem mógłby stwierdzić, że nie wie niż pisać głupoty od czapy xD

Niemniej konfigurowanie pierdyliarda rzeczy już z nim robiłem. Budowanie jenkins configów, configi repo, webhookow itd czy nawet budowa prostego
  • Odpowiedz
ChatGPT jest spoko jak się wie co robić i jak poprawiać jego błędy

@XpedobearX: wtedy to juz sie bardziej oplaca kod samemu pisac. 20 poprawek a on dalej u mnie ustawial zmienna na 0 a potem w kodzie if x == 0. Zmienna oczywiscie nie miala prawa sie zmienic. Inny przyklad - potrafil jedna wartosc podzielic przez druga a zaraz po tym ja przemnozyc o ta sama. Wiadomo ze LLMy
  • Odpowiedz