Aktywne Wpisy

Owlosiaty-Dzik +577
#afera #oszukujo #zalesie
tl;dr: Kupiłem za 4500 zł piekarnik który okazał się badziewiem, support ma mnie w nosie a na to wszystko zarówno #hisense jak i #mediaexpert nie pozwalają mi na dodanie negatywnej opinii. Nie kupujcie Hisense bo to jest jakiś nieśmieszny żart.
tl;dr: Kupiłem za 4500 zł piekarnik który okazał się badziewiem, support ma mnie w nosie a na to wszystko zarówno #hisense jak i #mediaexpert nie pozwalają mi na dodanie negatywnej opinii. Nie kupujcie Hisense bo to jest jakiś nieśmieszny żart.

źródło: 479694853_1327925191653545_5385056484925285116_n
Pobierz
wfd +3
Ciężko się przestawiać z #windows na #macos? Od zawsze pracuje na lapku z windowsem ale serio ten system mnie denerwuje (programy źle się skalują przy 16:10, problem z ostrością tekstu, ciagle problemy z mikrofonem na callach). Planuję kupić pierwszego maca ale obawiam się ze nie bede potrafił się przestawić.
#macbook #macbookpro
#macbook #macbookpro
(na razie tylko jeden XD)
https://x.com/Reuters/status/1859645475046981710
#francja #eu #uniaeuropejska #gospodarka #ekonomia
źródło: Zrzut ekranu 2024-11-22 071943
PobierzTe współczesne państwa są "zabawne". Sam etat opodatkowany na poziomie 40-50% + to co w sklepach w postaci VAT, akcyzy itp. i to wciąż za mało.
To ile jest potrzebne żeby starczało na wszystko? 90 - 100%?
@LaurenceFass: niestety tak to wygląda i nic nie zapowiada, aby to miało się zmienić.
Niepopularny ruch, cokolwiek optymalnego, choć krztyna odpowiedniego zachowania (np. zaoranie 800+), niczym Optymaci - to śmierć polityczna.
https://youtu.be/F94jGTWNWsA?si=4UBn1B-EPQ2UnAMY&t=138
Swoją drogą - szoki podażowe XD - jak na Kakao obecnie (katastrofalne warunki i zbiory, zresztą
Z tym się nie zgadzam - po to są przywódcy polityczni żeby wdrażali sensowne rozwiązania.
To ludzie chcieli pieniądza fiducjarnego, rezerwy cząstkowej, zaniżonych stóp procentowych? Rozumiem, że jakby nie chcieli to niby by tego nie było? No jakoś nie, te rozwiązania wdrożyły "elity". Większość ludzi nawet nie ogarnia takich rzeczy i nie wie jaki jest poziom opodatkowania ich pracy.
Praca była wysoko opodatkowana, a kapitał na poziomie zerowym zanim