Aktywne Wpisy

hejterka99 +21
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

vartan +72
Zauważyłem, że masa ludzi ma srakę w dzień wypłaty. Czekają jak na gwoździach, bo MUSI dziś wpłynąć.
Moja szwagierka np. nie chce zmieniać konta na bank poza lokalnym spółdzielczym, bo jej koleżanki dostają w ten sposób wypłatę dzień później.
Serio tak wiele osób nie na buforu nawet na 1-2 dni?
I ja nie piszę o tym, że pracodawca nie wypłaca w ogóle, tylko że po prostu z jakiegoś powodu wypłata przychodzi dzień później, a oni
Moja szwagierka np. nie chce zmieniać konta na bank poza lokalnym spółdzielczym, bo jej koleżanki dostają w ten sposób wypłatę dzień później.
Serio tak wiele osób nie na buforu nawet na 1-2 dni?
I ja nie piszę o tym, że pracodawca nie wypłaca w ogóle, tylko że po prostu z jakiegoś powodu wypłata przychodzi dzień później, a oni

Jak uważacie czy nowym kierownikiem (stary idzie na emeryturę) powinien zostać pracownik z największym doświadczeniem (lub inny który już ogarnia)czy osoba z zewnątrz.
Męczy mnie to bo asy chca ściągnąć typa obcego który na niczym nie będzie się znać a ja jestem jedyną osobą która potrafi generalnie wszystko obsłużyć. Sam nie chciał bym zostać kierownikiem ale w----i mnie to że przyjdzie obcy typ, dostanie więcej hajsu a i tak będzie jechać na twoich plecach bo nic nie zna, aaa no i tobie podwyżki nie dadzą.
Może sobie wkręcam i tak powinno być ale jakie wy macie zdanie
#kolchoz #praca #pracabaza
Kto ?
@Zara_wracam no tak to wygląda z nieoficjalnych źródeł, chcą typa który będzie ich psem a obecny jest 50/50 i to wchuy ich boli
Jest jeszcze kwestia taka, że nie chcą Ciebie stracić, że bardziej dla firmy jesteś cenny na obecnym stanowisku.
Komentarz usunięty przez moderatora
@opk20: to mu nie pokazuj ze wiesz, ze sie znasz, ze mozesz i potrafisz.
…a niby dlaczego stary kierownik ma zarabiać więcej mamony niż Ty?
(Przynajmniej na początku)
@opk20: Ten, który będzie lepiej ogarniał kierowanie zespołem. Awansowanie najlepszych robotników na stanowiska kierownicze może być często przeciwskuteczne, inne umiejętności tam są wymagane.
@opk20: jak już poprzednicy pisali, umiejętności kierownicze nie są wspólne z umiejętnościami produkcyjnymi. Tak to boli kołchoźnikami że przychodzi młody i zarządza nimi, zarabia więcej, a sam się nie narobi, a jednocześnie nikt nie jest chętny na zwiększenie swoich kompetencji i zostanie kierasem.