Wpis z mikrobloga

Do wszystkich kołchoźników, pytanie

Jak uważacie czy nowym kierownikiem (stary idzie na emeryturę) powinien zostać pracownik z największym doświadczeniem (lub inny który już ogarnia)czy osoba z zewnątrz.
Męczy mnie to bo asy chca ściągnąć typa obcego który na niczym nie będzie się znać a ja jestem jedyną osobą która potrafi generalnie wszystko obsłużyć. Sam nie chciał bym zostać kierownikiem ale w----i mnie to że przyjdzie obcy typ, dostanie więcej hajsu a i tak będzie jechać na twoich plecach bo nic nie zna, aaa no i tobie podwyżki nie dadzą.
Może sobie wkręcam i tak powinno być ale jakie wy macie zdanie
#kolchoz #praca #pracabaza

Kto ?

• Stary kolchozownik 62.5% (267)
  • Nowy typo 37.5% (160)

Oddanych głosów: 427

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@opk20: Można długo się rozpisywać, ale @Zara_wracam ładnie napisał to w jednym zdaniu.
Jest jeszcze kwestia taka, że nie chcą Ciebie stracić, że bardziej dla firmy jesteś cenny na obecnym stanowisku.
  • Odpowiedz
dostanie więcej hajsu a i tak będzie jechać na twoich plecach bo nic nie zna, aaa no i tobie podwyżki nie dadzą.

@opk20: to mu nie pokazuj ze wiesz, ze sie znasz, ze mozesz i potrafisz.
  • Odpowiedz
@opk20: to że ktoś jest najbardziej doświadczony na niższym stanowisku nie ma nic wspólnego z tym czy nadaje się na wyższe. Co więcej, brzmi wręcz na dyskwalifikacje. Ja jestem najlepszym pracownikiem na obecnym poziomie, ale wyżej byłbym złym wyborem bo nie dość że produkcja by znacząco spadła przez to że już się nią nie zajmuje to bym tych wszystkich debili z obecnego poziomu się pozbył ;) Ale jeśli chcesz awans
  • Odpowiedz
Jak uważacie czy nowym kierownikiem (stary idzie na emeryturę) powinien zostać pracownik z największym doświadczeniem (lub inny który już ogarnia)czy osoba z zewnątrz.

@opk20: Ten, który będzie lepiej ogarniał kierowanie zespołem. Awansowanie najlepszych robotników na stanowiska kierownicze może być często przeciwskuteczne, inne umiejętności tam są wymagane.
  • Odpowiedz
Sam nie chciał bym zostać kierownikiem ale (...) tobie podwyżki nie dadzą.

@opk20: jak już poprzednicy pisali, umiejętności kierownicze nie są wspólne z umiejętnościami produkcyjnymi. Tak to boli kołchoźnikami że przychodzi młody i zarządza nimi, zarabia więcej, a sam się nie narobi, a jednocześnie nikt nie jest chętny na zwiększenie swoich kompetencji i zostanie kierasem.
  • Odpowiedz