Aktywne Wpisy

prostymirek +504
Pamiętacie jeszcze o wałkach podczas covidu? O tych wszystkich ludziach którzy uwłaszczyli się na pandemii, a dziś nikt nawet nie pamięta ich nazwiska?
#praca #covid #przemyslenia
#praca #covid #przemyslenia
źródło: 0ce4021b393a67939d2ebe66a88feba1
Pobierz
ukojenie +146

Jako że zdałem prawo jazdy dosyć późno bo w wieku 28 lat(większość rówieśników miała koło tych 18-20 lat jak odbierali prawko) stać mnie na samochód z salonu. Oczywiście nie najnowszego mercedesa, ale jakaś skoda czy toyota i taki właśnie miałem zamiar, kupić nowy samochód. Mój ojciec jednak namawia mnie usilnie żebym zaraz po zdaniu prawka na pierwszy samochód nie brał "nówki" bo i tak będę miał jakieś stłuczki, mnóstwo otarć, urwane lusterka, skasowane zderzaki zanim według niego stanę się "obytym" kierowcą i zaleca kupno jakiegoś starego grata którego nie będzie szkoda i na którego naprawę nie wydam dużo. Moim zdaniem nowsze samochody mają więcej systemów które pozwalają zapobiegać wypadkom, ale trochę mi sprał łeb tym gadaniem. Waszym zdaniem co robić, olać mędrkowanie starego i brać coś nowego czy posłuchać się chłopskiego rozumu?
#prawojazdy #motoryzacja #samochody
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
@kjungst: każda sierota może tak. Prawko robiłem ponad dekadę temu i jeździłem już wieloma autami i jedyne obcierki czy inne tego typu historie nie są w ogóle związane z brakiem doświadczenia czy "obycia" tylko to zwykle zagapienie się albo pośpiech.
W ten sposób wyłoń parametry tego pojazdu.
I kup takie które je najlepiej realizuje w relacji jakość/