Wpis z mikrobloga

https://komfort.pl/p/dab-chevron-taupe-ipa4164-impressive-patterns-100219134

https://www.castorama.pl/panele-podlogowe-laminowane-weninger-dab-rio-jodla-ac5-1-84-m2/5902188792621_CAPL.prd

stoję przed wyborem między tymi dwoma podłogami. w przypadku QS widziałem, że niektórzy kładą je bez przesunięcia co wygląda beznadziejnie, ale w instrukcji piszą, że powinno się układać z przesunięciem więc zakładam, że te zdjęcia, które widziałem przedstawiają zły montaż. z kolei o weningerze są różne opinie. co moglibyście powiedzieć na temat tych podłóg?
dodatkowo dopytam, czy te panele z castoramy są jakimś ekskluzywnym produktem dla nich czy znajdę je pod inną nazwą w innych sklepach?

#podloga #remontujzwykopem #urzadzajzwykopem #majsterkowanie
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@masiej tego qs nie znam, a weningera bym chyba odradzał w jodłe, po grupkach na fb często latają reklamacje na szczeliny i podobno to częste przypadki, montażysci też odradzają. Ogólnie jodła w laminacie to ciężki temat, najlepiej kleić po całości do podłoża
  • Odpowiedz
  • 0
@Vhredny: dzięki za info, a mógłbyś się odnieść do tej informacji bazując na swojej ogólnej wiedzy?

w przypadku QS widziałem, że niektórzy kładą je bez przesunięcia co wygląda beznadziejnie, ale w instrukcji piszą, że powinno się układać z przesunięciem więc zakładam, że te zdjęcia, które widziałem przedstawiają zły montaż.

wrzucę zdjęcia takiego ułożenia. widać, że panele zostały ułożone obok siebie, bez mijanki
masiej - @Vhredny: dzięki za info, a mógłbyś się odnieść do tej informacji bazując na...

źródło: 147046466_10218704549912834_1467543231195309904_n

Pobierz
  • Odpowiedz
@masiej: nie kolego, przypuszczam, że źle rozumiesz to przesunięcie. Wzór ma się zgrywać a mowa jest o przesunięciu złączonych paneli względem siebie żeby się to nie rozpadło tak jak przesuwasz zwykłe klasyczne panele. I w tej instrukcji masz napisane o jaką długość musisz przesunąć przy układaniu klasycznym, a na jaką długość przy układaniu w diamenty. Nie wiem czy jasno ci to opisałem. Na zdjęciu jest poprawnie o ile zachowano przesunięcia
  • Odpowiedz
@masiej: Tylko opinia taka moja o ile kogoś interesuje: Wtf, czy to są prostokątne panele które na górze mają wzór jodełki i układa się je jak normalne panele byle wzór się zgrał? Te niedopasowania kolorystyczne wyglądają kretyńsko jak dla mnie :o No i w ogóle te przecięcia (łączenia) w poprzek "klepek" fuj :/
atehxx - @masiej: Tylko opinia taka moja o ile kogoś interesuje: Wtf, czy to są prost...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@atehxx to pionowe zaznaczenie to chyba cień z tego parapetu co widać po prawej stronie zdjęcia. Przy zaznaczeniacb poziomych chyba mamy właśnie wynik złego montażu, że ktoś układał panele na równo, jeden obok drugiego.
  • Odpowiedz