Aktywne Wpisy
prezi139 +251
Wczoraj pod tagami #programowanie #programista15k widziałem dyskusję kryzysie w branży IT i studiowaniu kierunki lekarskiego, @ByczekRozplodowy rzucił w pierwszym komentarzu "Czas na nowy tag pielęgniarz B2B" a jako, że nim jestem już od kilku lat to chętnie go zacznę xD.
Jeśli faktycznie w #it jest kryzys to zachęcam to bycia pigułą, co prawda nie ma bootcampa tylko trzeba zrobić studia, ale 3 lata licencjatu wystarczą
Jeśli faktycznie w #it jest kryzys to zachęcam to bycia pigułą, co prawda nie ma bootcampa tylko trzeba zrobić studia, ale 3 lata licencjatu wystarczą
tfujstarypijany2137 +172
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
pamiętam że w Polsce jeszcze 20 lat temu to było coś zupełnie nautralnego, dziewczynki przygotowywały się do roli od dzieciństwa bawiąc się lalkami, nastolatki marząc o mężu marzyły też od razu o dzieciach i z rozmaślonym wyrazem twarzy słuchały opowieści starszych od siebie bab o ciąży i macierzyństwie
jak się szło z kuzynkami przez miasto i trafiły na jakiegoś berbecia to koniec, obowiązkowy przystanek i spuszczanie się nad nim jaki słodki
przewińmy teraz do 2024 i przeciętną koietę interesuje tylko to, czy będzie mogła się wyskrobać jeżeli tabletki antykoncepcyjne nie zadziałają, a lochy w internecie urządzają sobie zawody w tym kto mozniej wyrazi obrzydzenie względem dzieci
przy czym zaczadzone takimi poglądami lochy zbliżają się już do swojego fizycznego kresu możliwości urodzenia zdrowych dzieci i ewidentnie j---e im na dekiel z tego powodu, bo kanalizują instynkt macierzyński w rzeczy typu obsesja na punkcie zwierząt czy aktywizm polityczny
nie mogę za c--j ogarnąć, jak to się udało wszystko w ciągu jednego pokolenia
#rozowepaski #dzieci #zwiazki #antynatalizm #demografia
Dużo ludzi mówi o tym, że dzietność mała a jak wśród znajomych ktoś ma już drugie dziecko lub kolejne dziecko to u innych można wyczuć w głosie taką pogardę, jakby to jakaś patologia już była.
@AntyspoIeczny: chyba powiatowej.
a tak to sobie możesz pomarzyć i ponarzekać
@heniek_8: to chyba z 10lat temu xD
Z dobrze rozwiniętą medycyną, pracą 'od zaraz', bez większych konfliktów zbrojnych.
To że wam wykopki nie wyszło w życiu nie oznacza że każdy tak będzie mial
@AntyspoIeczny: Tylko babkom? Zobacz ilu facetów siedzi na jedznym zacytowanym tagu i nawet dzisiaj widziałem ze 3 dyskusje o tym w gorących ¯\(ツ)/¯
Głupi przykład, na 1 dziecko dostaniesz miesięcznie 800 zł. Prywatne przedszkole kosztuje ok. 1500 zł/mc. Dlaczego prywatne? Otóż już tłumaczę. W moim mieście rodzice pracujący nie mają w większości możliwości oddanie dziecka do publicznego przedszkola, bo pierwszeństwo mają samotni rodzice i osoby niepracujące żeby ich zmobilizować do szukania pracy.
Do tego jeżeli dziecko to pasowałoby gdzieś mieszkać,
Juz wyparował dawno ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@grn1993: ok ale tutaj jesteś chyba w mniejszości. W miastach średnich i małych raczej znajdziesz przedszkole bez problemu.
Jeżeli masz przedszkole publiczne i
https://wykop.pl/wpis/78967543/tak-bym-robil-rozowepaski-randomanimeshit
@AntyspoIeczny: przypomnij sobie co się np. działo na wykopie te 3 lata temu - beka z matek, np. płatność za uśmiech bombelka, ciągłe posty o tym, że największym sukcesem danej osoby jest to, że nie musi się męczyć z dziećmi. I to lądowało w gorących non stop.
Do tego kobiety dostają benefit w postaci emerytury w
Zaznałeś Ty w ogóle kiedykolwiek kobiety XD?
ok ale tutaj jesteś chyba w mniejszości. W miastach średnich i małych raczej znajdziesz przedszkole bez problemu.
Jeżeli masz przedszkole publiczne i dostajesz 900zł miesiąc (800+ plus 100zł zwrotu z ulgi na dziecko) to mniej więcej wychodzisz na czysto. Piszę to jako Ojciec 2,5 letniego dziecka.
Myślę, że duża część, jak nie większość użytkowników