@AntyspoIeczny: Kultura, to nas kształtuje. Filmy, książki, uczelnie, media.
Dużo ludzi mówi o tym, że dzietność mała a jak wśród znajomych ktoś ma już drugie dziecko lub kolejne dziecko to u innych można wyczuć w głosie taką pogardę, jakby to jakaś patologia już była.
@AntyspoIeczny: Jestem antynatalistką i 'żymianie' mi niczego nie wmówili typie xD Po prostu nie zamierzam skazywać nikogo na cierpienie, pracę do usranej śmierci i finalnie zdychanie na tym padole
@AntyspoIeczny: gdybyś miał dobrą pracę, tak 5 tysięcy na rękę, to byś nie mógł się opędzić od takich które chcą mieć "słodkiego berbecia" a tak to sobie możesz pomarzyć i ponarzekać
łeb mi paruje, że żymianom udało się skutecznie wmówić babom-millenialsom i babom-zetkom że ciąża to najgorsze nieszczęście jakie może je spotkać w życiu
@AntyspoIeczny: Tylko babkom? Zobacz ilu facetów siedzi na jedznym zacytowanym tagu i nawet dzisiaj widziałem ze 3 dyskusje o tym w gorących ¯\(ツ)/¯
@haabero: Proszę podaj mi osobę, która nigdy przez całe życie nie zaznała cierpienia i nie umrze. To są po prostu fakty. Powiedz mi jeszcze, że wierzysz w swoją emeryturę xD
@AntyspoIeczny: może nie że nie chcą, ale nie mają ku temu dogodnych warunków, hmm?
Głupi przykład, na 1 dziecko dostaniesz miesięcznie 800 zł. Prywatne przedszkole kosztuje ok. 1500 zł/mc. Dlaczego prywatne? Otóż już tłumaczę. W moim mieście rodzice pracujący nie mają w większości możliwości oddanie dziecka do publicznego przedszkola, bo pierwszeństwo mają samotni rodzice i osoby niepracujące żeby ich zmobilizować do szukania pracy.
Do tego jeżeli dziecko to pasowałoby gdzieś mieszkać,
Głupi przykład, na 1 dziecko dostaniesz miesięcznie 800 zł. Prywatne przedszkole kosztuje ok. 1500 zł/mc. Dlaczego prywatne? Otóż już tłumaczę. W moim mieście rodzice pracujący nie mają w większości możliwości oddanie dziecka do publicznego przedszkola, bo pierwszeństwo mają samotni rodzice i osoby niepracujące żeby ich zmobilizować do szukania pracy.
@grn1993: ok ale tutaj jesteś chyba w mniejszości. W miastach średnich i małych raczej znajdziesz przedszkole bez problemu. Jeżeli masz przedszkole publiczne i
@Klimbert: to, że polska jest w najlepszej sytuacji finansowej nie równa się temu, że każdemu jest łatwo :)
ok ale tutaj jesteś chyba w mniejszości. W miastach średnich i małych raczej znajdziesz przedszkole bez problemu. Jeżeli masz przedszkole publiczne i dostajesz 900zł miesiąc (800+ plus 100zł zwrotu z ulgi na dziecko) to mniej więcej wychodzisz na czysto. Piszę to jako Ojciec 2,5 letniego dziecka.
Myślę, że duża część, jak nie większość użytkowników
@haabero: Nie da się, dlatego się nie tworzy nowego życia, proste. Nic nie wiesz o życiu moim i innych antynatalistów, więc nie proszę nie p-----l, że nam życie nie wyszło. Dopóki ktoś nie istnieje to nie potrzebuje ani szczęścia ani cierpienia.
Dużo ludzi mówi o tym, że dzietność mała a jak wśród znajomych ktoś ma już drugie dziecko lub kolejne dziecko to u innych można wyczuć w głosie taką pogardę, jakby to jakaś patologia już była.
@AntyspoIeczny: chyba powiatowej.
a tak to sobie możesz pomarzyć i ponarzekać
@heniek_8: to chyba z 10lat temu xD
To że wam wykopki nie wyszło w życiu nie oznacza że każdy tak będzie mial
@AntyspoIeczny: Tylko babkom? Zobacz ilu facetów siedzi na jedznym zacytowanym tagu i nawet dzisiaj widziałem ze 3 dyskusje o tym w gorących ¯\(ツ)/¯
Do tego jeżeli dziecko to pasowałoby gdzieś mieszkać,
Juz wyparował dawno ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@grn1993: ok ale tutaj jesteś chyba w mniejszości. W miastach średnich i małych raczej znajdziesz przedszkole bez problemu.
Jeżeli masz przedszkole publiczne i
https://wykop.pl/wpis/78967543/tak-bym-robil-rozowepaski-randomanimeshit
Zaznałeś Ty w ogóle kiedykolwiek kobiety XD?
ok ale tutaj jesteś chyba w mniejszości. W miastach średnich i małych raczej znajdziesz przedszkole bez problemu.
Jeżeli masz przedszkole publiczne i dostajesz 900zł miesiąc (800+ plus 100zł zwrotu z ulgi na dziecko) to mniej więcej wychodzisz na czysto. Piszę to jako Ojciec 2,5 letniego dziecka.
Myślę, że duża część, jak nie większość użytkowników