Wpis z mikrobloga

Cześć. Generalnie jeszcze nie kupiłem roweru, a już sprawdzam co tam w przyszłości można by było sobie w nim pogrzebać. Tak już mam ;)

Zastanawiam się czy mając taki osprzęt:
tarcze hamulcowe: S-XL SHIMANO 160, XXL SHIMANO 180
tarcze hamulcowe tył: SHIMANO RT10 160
hamulec przód/tył/dźwignie: SRAM LEVEL

będę mógł zmienić te SRAMy na Shimano Deore lub tańsze MT200/400/500? Ogólnie wymienić ten układ hamulcowy na Shimano?

#kross #trek #mtb #giant #shimano #rower #rowery
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bartek-kusztelski: kompletne hamulce wymieniasz, tj zacisk, klamkę i przewód. Do tego odpowietrzenie. Trudność 3/10.

Ale może ci te levele podejdą, jak mało ważysz i nie masz szalonych zjazdów to mogą być zupełnie wystarczające.
  • Odpowiedz
  • 0
@bartek-kusztelski jeśli wymieniać, to na takie z servo wave, takie mt501 noim zdaniem są optymalne.
Jeśli nie masz wewnętrznie prowadzonych przewodów i dobrze dobierzesz ich długość, to w zasadzie odkręcić stare i przykręcić nowe.
W najgorszym wypadku będzie trzeba odpowietrzyć (zestaw i tak warto mieć) i/lub skrócić przewody (trzeba specjalne narzędzie do zarobienia beczki i same beczki).
  • Odpowiedz
@bartek-kusztelski jak jeszcze nie kupiłeś to może pomyśl o złożeniu samemu na jakichś częściach z olx :D imo lepiej lekko używany a lepszej jakości niż nowy i odrazu do wymiany. Te rowere to straszne kloce. Chyba że nie masz sporych wymagań, to spoko. Najwyżej za rok jak będziesz chciał coś lepszego to sprzedasz
  • Odpowiedz
@bartek-kusztelski: ten level 5.0 nie jest jakiś bardzo zły natomiast, co się rzuca w oczy:

- bardzo tani amortyzator - w rowerach za tę cenę lepiej aby amortyzatorów nie było wcale. dlaczego? bo tanie amortyzatory są bardzo ciężke i mało sztywne a i mało co amortyzują (wielu nazywa je w zasadzie uginaczami).
- rama jest bardzo dziwna z kształtu, nie ma zbyt ciekawej geometrii, stary standard główki sterowej, już nawet w gravelach
  • Odpowiedz
@bartek-kusztelski: imo

Wszystkie 3 w zasadzie podobne, wybrał bym orbeę ze względu na wygląd i na to że jest to dobra marka i łatwiej potem odsprzedać. Największą wadą tych 3 modeli to brak sztywnych osi, ale z tego co się rozeznałem to ciężko znaleźć nowy rower za 3k ze sztywnymi osiami, takie zaczynają się od niecałych 4k
  • Odpowiedz
@polskie-k0rpo: ten BH ma właśnie sztywna oś z tyłu. Jeśli uznam to za konieczne mogę zmienić amortyzator na lepszy ze sztywna osią z przodu. Jednak tutaj brak tapered co pewnie mocno ograniczy wybór. Czytałem jednak że można poratować się adapterem. Wizualnie też mi najbardziej orbea siedzi. Tak w przedziale od 3 do 4k ciężko. Nie wiem czy chce wydawać ponad 4k na rekreacyjne jeżdżenie.
  • Odpowiedz