✨️ Obserwuj #mirkoanonim Mirki, mam #jdg #ryczalt, potrzebuję adresu wirtualnego biura do podawania kontrahentom #b2b i na Biznes.gov.pl (to aktualnie adres mojego zameldowania, chcę go zatem trochę ukryć). Jaki polecacie? Kryteria:
1. Jak najniższa cena.
2. Dość prestiżowy adres (czyli pewnie #warszawa i ulica dobrze brzmiąca dla zagranicznego klienta).
3. Umowa z miesięcznym wypowiedzeniem albo na krótki minimalny okres.
4. Potrzebuję samego adresu, nie otrzymuję żadnej korespondencji, ale gdyby coś przypadkiem przyszło raz na 3-6 miesięcy , chciałbym to móc mieć tanio i bezpiecznie przeskanowane/przesłane. Innych aspektów biura nie potrzebuję.
@mirko_anonim: 1. Jak jesteś VAT-owcem, to wirtualne biuro odpada. 2. W CEIDG i tak widać dane historyczne, więc każdy na luzie sprawdzi Twój stary adres.
majestatyczny-fenomen-68: @PanKapibara Co do adresu, to mimo wszystko dodatkowa linia ochrony.
Co do bycia płatnikiem VAT, w czym miałby tkwić problem, jeżeli już mam JDG i jestem płatnikiem VAT, a chcę jedynie zmienić widoczny adres do korespodencji/adres podawany jako siedziba biura firmy? Czy w takim przypadku nie będę i tak rozliczać się z lokalnym US, a nie tym wynikającym z lokalizacji
@PanKapibara: Dlaczego niby odpada? Ja zakładając firmę i wnioskując o bycie vatowcem, od razu podałem dane wirtualnego biura i wszystko do dzisiaj odbywa się bez żadnych problemów.
@derczy: I co ma się okazać podczas tej kontroli? To, że korzystam z biura wirtualnego? To jakieś przestępstwo? Jako miejsce, gdzie przechowuje dokumentacje mam wpisany swój adres zamieszkania. Ale to mieszkania wynajmuje, więc nie miałem zwyczajnie nawet możliwości, aby założyć działalność pod własnym adresem.
A jeszcze takie przemyślenia - ludzie są przeciwni elektrykom, nikt nas nie zmusi itd... a co w takiej sytuacji jak nagle ceny jebna na 9-10zl ... To zaraz się ludzie przeproszą z elektrykami... Dla jasności sam mam 3 diesle pod domem. :)
Mirki, mam #jdg #ryczalt, potrzebuję adresu wirtualnego biura do podawania kontrahentom #b2b i na Biznes.gov.pl (to aktualnie adres mojego zameldowania, chcę go zatem trochę ukryć). Jaki polecacie? Kryteria:
1. Jak najniższa cena.
2. Dość prestiżowy adres (czyli pewnie #warszawa i ulica dobrze brzmiąca dla zagranicznego klienta).
3. Umowa z miesięcznym wypowiedzeniem albo na krótki minimalny okres.
4. Potrzebuję samego adresu, nie otrzymuję żadnej korespondencji, ale gdyby coś przypadkiem przyszło raz na 3-6 miesięcy , chciałbym to móc mieć tanio i bezpiecznie przeskanowane/przesłane. Innych aspektów biura nie potrzebuję.
#pytanie #biuro #biura #firma #biurowirtualne #wirtualnebiuro #biznes #dzialalnoscgospodarcza
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
źródło: roundtable828546_1280_hosting_5b61bb6130ebe
PobierzCo do adresu, to mimo wszystko dodatkowa linia ochrony.
Co do bycia płatnikiem VAT, w czym miałby tkwić problem, jeżeli już mam JDG i jestem płatnikiem VAT, a chcę jedynie zmienić widoczny adres do korespodencji/adres podawany jako siedziba biura firmy? Czy w takim przypadku nie będę i tak rozliczać się z lokalnym US, a nie tym wynikającym z lokalizacji