Wpis z mikrobloga

Dla tych, którzy śledzą moje szalone zagranie na rynku kryptowalut – dziś udało się osiągnąć pierwszy kamień milowy: 500 tys. PLN! To oznacza zysk +123% od czerwca 2023.

Jak wspominałem wcześniej, nie zrobiłem żadnego magika podczas ostatniego okresu konsolidacji, nawet gdy wartość portfela spadła do <70 tys. USD. Było wtedy troche szyderczych komentarzy, ale pamietajcie ze ja naprawde sie pogodzilem nawet ze strata 100% tego kapitału. W tym czasie zdecydowałem się jednak na dodatkowe inwestycje, dołożyłem 26 tys. PLN do altcoinów, przekraczając zaplanowany budżet 200 tys. PLN – obecnie moje całkowite inwestycje wynoszą 226 tys. PLN. Być może do końca roku dołożę jeszcze 4 tys. PLN, co definitywnie zamknie moje wydatki.

Okres konsolidacji wykorzystałem na drobne zmiany w portfelu. Przeprowadziłem przetasowania w altcoinach, które miały słabe wyniki i nie wykazywały perspektyw rozwoju (np. Polkadot). Nie wahałem się redukować pozycji ze stratami i przenosić środki do bardziej obiecujących projektów. Nowe pozycje w portfelu są w dużej mierze efektem analiz jednego z twórców na YouTube. Choć może to brzmieć ryzykownie, przesłuchałem dziesiątki analityków, zarówno z polskiego, jak i zagranicznego YouTube’a, ale ten jeden wyróżnia się solidnymi analizami. Kluczowe pozycje – BTC, ETH i SOL – pozostają nietknięte, natomiast do zmian w altcoinach wprowadziłem jego rekomendacje. Planuję dalej obserwować jego ruchy, więc w portfelu mogą pojawić się nowe zmiany.

Jak się czuję? Zachowuję chłodną głowę, tak jak w czasie spadków. Cieszy mnie, że zmierzamy w dobrą stronę, ale na razie póki nie mam tego na swoim koncie bankowym, traktuję to jak cyferki z gry. Mój cel pozostaje niezmienny – zakup mieszkania za gotówke, co oznacza potrzebę zgromadzenia kapitału w granicach 1-2 mln PLN.

Strategia wyjścia również jest bez zmian. Pozycje zamknę jeśli moje cele zostaną spełnione albo gdy dużo wskaźników makroekonomicznych będzie sugerowalo, że hossa jest za nami (obserwuje również rynki tradycyjne oraz kondycje gospodarki USA)

Trzymajcie kciuki! Myśle, że realnie moje marzenie ma szanse się spełnić. Tak jak pisałem na pewno napisze post przy większych aktualizacjach i zrobie podsumowanie kiedy zamknę moje pozycje (zawołam tych którzy polajkowali pierwotny post). Obojętnie czy będą na plusie czy minusie :).

#kryptowaluty #bitcoin
Zaid - Dla tych, którzy śledzą moje szalone zagranie na rynku kryptowalut – dziś udał...

źródło: Screenshot_20241111_185749

Pobierz
  • 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zaid: Tyle, że w tym okresie (od 06.2023) jesteśmy cały czas w hossie. Każdy zarabia. Sztuka to nie tracić podczas bessy. Nie chcę krakać ale przyjdzie bessa i cię zmiecie z planszy. Już wielu było takich jak ty na tym tagu, których bessa srogo wyjaśniła.
  • Odpowiedz
  • 230
@Zaid: dobrze że jesteś świadomy że na razie to tylko cyferki na monitorze. wbrew pozorom wyjść jest ciężej niż wejść... ;)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 6
@Yankees93: Jak się boisz to znaczy, że nie jest to kwota którą powinieneś grać :)

@szyx22 W sensie w 06.23 jeszcze nie było wiadomo, że jesteśmy w definitywnej hossie. Więc chociaż punkt wejścia mam w miarę. Generalnie gdyby nie to, że moim celem jest mieszkanie to bym wypłacił kapitał początkowy i czaił się na x2 od tego momentu. No ale nic, wierzę w to, że jeśli mój cel nie
  • Odpowiedz
@Zaid: nie bardzo wiem po co o tym mówisz. Przecież każdy widzi kurs więc widać że rośnie.

Jak się czuję?

Brzmisz jakbyś dokonał czegoś wyjątkowego i ktoś prowadził z tobą wywiad.
Nie, nie dokonałeś niczego wyjątkowego tylko btc idzie w górę. Piszę to bo świadomie lub nie nęcisz ludzi na grę w tej szulerni i łatwą kasę.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Petururururu: Dokładnie dlatego napisałem 'Jak się czuję?'. Bo wykres widzi każdy, a to jak ja się czuje jako inwestor praktycznie nikt.

Jasne, nie zrobiłem jeszcze* (czekamy na realizacje zyskow/strat) nic spektakularnego, ot to jestem spekulantem który zrobił jakiś research i zostanie zweryfikowane wkrótce przez rynek. Wpisy traktuje bardziej jako pamiętnik i dodatkowe źródło wiedzy, bo każdy może wypowiedzieć się na temat mojej strategi oraz aktywów w portfelu.

A co do
  • Odpowiedz
@Zaid: Uważaj, żeby trzymać się wyznaczonego celu.
Bo ty był taki co zbierał na Teslę - i gdy już uzbierał to stwierdził że jednak jej nie kupi, po czym mu portfel spadł o 50%.
Teraz chyba się znowu odkuł, ale 2 lata kisił się w dołku.
  • Odpowiedz
@Zaid: Temat kryptowalut zaczyna się pojawiać w gorących, jak zaczniecie spamować to czas z tego wychodzić ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz