Aktywne Wpisy

Tranq +221
byłem w fajnych miejscach, robiłem fajne rzeczy, nocowałem z fajnymi pannami, ale nic nie sprawia większej radości niż to:
#wygryw #chadowezycie #czujedobrzeczlowiek
#wygryw #chadowezycie #czujedobrzeczlowiek
źródło: image
Pobierz
thorgoth +106

Cześć.
Jaki polecacie dobry telefon do zdjęć i nagrywania filmów?
Ważne też żeby był dobry w codziennym użytkowaniu. Bardziej będę robił więcej zdjęć niż filmów. Ale raz na jakiś czas też lubię nagrać film jak chodzę, krajobrazów, czy w trochę gorszych warunkach oświetleniowych na zewnątrz.
Chciałbym tak do 5-6 tys. zł przeznaczyć na nowy telefon.
Jaki powinien być nowy telefon?
- Co najmniej 8 GB RAM a najlepiej 12/16 GB RAM
- Minimum 256 GB pamięci wewnętrznej a najlepiej 512 GB
- Posiadać całkiem szybkie ładowanie oraz dobrą pojemność baterii
- Posiadać 3 aparaty czyli główny, szerokokątny oraz teleobiektyw lub dwa teleobiektywy
Moje kandydatury:
- Apple iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy S24 Ultra
- Xiaomi 14 Ultra
- Sony Xperia 1 VI
Co mi się nie podoba?
Apple iPhone 15 Pro Max -> Nie znam systemu iOS więc nie wiem czy go polubię czy mi się spodoba, trochę w tyle jest za androidami pod niektórymi względami i technologiami, wolne ładowanie, zamknięty system, mało opcji w opcjach aparatu
Samsung Galaxy S24 Ultra -> Nie za bardzo podoba mi się nakładka systemowa od Samsunga, wolne ładowanie, trochę zbyt wyostrzone zdjęcia z opinii z internetu, wygląd średni oraz brak zaokrąglonych krawędzi
Xiaomi 14 Ultra -> Brak esim, trochę trudno dostępny do kupienia, historia z parującymi się obiektywami trochę mnie wystraszyła, ale nie wszystkie egzemplarze miały tą przypadłość
Sony Xperia 1 VI -> Trochę ograniczony przez producenta procesor i wolniejszy niż u konkurencji, nie do końca dopracowane aparaty, wolne ładowanie
Co mi się podoba?
Apple iPhone 15 Pro Max -> 3 aparaty, płynny zoom między obiektywami, ładne zdjęcia i filmy, wygląd urządzenia, stabilność działania systemu
Samsung Galaxy S24 Ultra -> 4 aparaty przednie, 2 teleobiektywy, więcej opcji w aplikacji aparatu niż w iPhonie
Xiaomi 14 Ultra -> 4 aparaty przednie, 2 teleobiektywy, spójność obiektywów, wygląd
Sony Xperia 1 VI -> aparaty, wygląd
Więcej pomysłów nie mam.
Waszym zdaniem, który z telefonów będzie najlepszy?
#smartfon #telefony #android #ios #technologia #elektronika #pytanie #kiciochpyta
#apple #iphone #samsung #sony #xiaomi
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: razzor91
Który telefon wybrać do zdjęc i filmów?
Oba mają lepsze aparaty niż w/w. Szybkie ładowanie 100/80w.
@Belzdron: Mogę mieć też aplikacje Blackmagic camera. Ale nie za bardzo by mi się chciało między apliklacjami aparatu się
Szkoda że xiaomi tak zwaliło z tym parowaniem bo samsung nie dowozi przez oprogramowanie które agresywnie przerabia zdjęcia a