Wpis z mikrobloga

Proszę was o pomoc, jak zrobić regulacje świateł góra - dół , bo w kabinie w środku chyba nie ma regulacji, światła mam bixenony, jak jeżdżę w w nocy czy wieczorem to mi mrugają ( chodzi o światła krótkie ) , czytałem że podobno jest regulacja ręczna pod maską na klucz torx ale nie mogę tego znalesc . Z góry dziękuję za pomoc.

#motoryzacja , #opel ,
robertoos188 - Proszę was o pomoc, jak zrobić regulacje świateł góra - dół , bo w kab...

źródło: temp_file8982287475680649575

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DrakkainenV: Xenony nie mają regulacji w kabinie, bo powinny mieć auto poziomowanie.
@robertoos188 Każda lampa ma osobno gdzieś na kloszu. Szukaj w okolicy tych żółtych naklejek, które masz po bokach. Może być ta śruba dość głęboko (potrzeba długie śrubokręta).
Pro Tip: Jedź na SKP to Ci to ogarną za 20 zł.
  • Odpowiedz
@robertoos188: znajdź sobie instrukcję do auta, tam powinno być napisane co i jak,
gdzieś przy lampie powinna być ta regulacja kluczem,
może pod tymi pokrywami okrągłymi jest?

naklejonej jeż na SKP, zrobią to albo za friko albo za 10 zł
  • Odpowiedz
@trzaichlac69 kazdy reflektor nawet xenon i led ma regulacje manualna po to aby ustawic poziom „0” do ktorego pozniej regulowac maja czujniki. 15 lat w branzy, 3 dni temu regulowalem bixenon w volvo, a ty na zadanie domowe poczytaj lepiej fora ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz