Wpis z mikrobloga

Jestem studentem 1 roku informatyki na AGH. Jest bardzo ciężko ale 1 semestr zdam z warunkami. Później może być problem. Zastanawiam się czy nie p--------ć to i iść do pracy za minimalną + glovo po godzinach. Czy ratuję mnie to, że jestem na jednej z najlepszych uczelni i rekruterzy będą na to patrzeć?? Znajdę jakąś robotę w backendzie na wiosnę jeżeli zacznę teraz n---------ć projekty czy jest już over? Umiem podstawy pythona (matura na ponad 90%), proste zapytania sql i wiem jak stworzyć prostą stronę internetową. Czy 6 miesięcy starczy? Jak nie to ja wolę iść już teraz do pracy i z---------ć przez te 2 lata, procent składany zrobi swoje.

PS moim celem jest zgromadzenie 100.000 zł i zamieszkać w lesie jak najszybciej. pozdro
#programista15k #agh #kryzysit
cristiano-ronaldo5 - Jestem studentem 1 roku informatyki na AGH. Jest bardzo ciężko a...

źródło: kacz_024

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cristiano-ronaldo5: Spróbuj łapać jakieś fajne staże. Rynek się trochę otwiera, poszukaj ofert w uczelnianym biurze karier albo poszukaj po prostu ofert nakierowanych na studentów. 100k w 2024 to jest nic, ledwo na wkład własny wystarczy. To tak jakbyś 10 lat temu chciał odłożyć 30k i elo. Ze 100k na koncie to można bezdomnym być a nie myśleć o chatce w lesie. jakaś zupełna rudera na Podlasiu pośrodku niczego pewnie kosztuje
  • Odpowiedz
Czy ratuję mnie to, że jestem na jednej z najlepszych uczelni i rekruterzy będą na to patrzeć??

@cristiano-ronaldo5: powiem ci tak, agh informatyka 2006-2011.

Jak robię komuś rekrutację to AGH pomaga mnie a nie tobie.
To dla mnie większa szansa, że nie trafię
  • Odpowiedz
@cristiano-ronaldo5: łap projekty na fiverze za 50 Rupii na godzinę. Po dwóch latach będziesz miał portfolio i będziesz mógł wołać 100 Rupii.
W tej chwili to najlepsza opcja dla studenta informatyki.
  • Odpowiedz