Aktywne Wpisy
czykoniemnieslysza +391
Kto pamięta tą aferę. Wtedy Polska to była jedna patologia, gdyby nie to, że rok później wszystkie patusy wyjechały do Anglii to bylibyśmy dalej Ukrainą 2.0
#szkola #patologiazmiasta
#szkola #patologiazmiasta
źródło: temp_file9038402020416945621
Pobierz
YamatosDeath +189
Za duża ilość kobiet na medycynie to realny problem służby zdrowia nad którym trzeba się pochylić. Kobiety nie chcą iść na wymagające fizycznie specjalizacje, ani nie chcą brać na siebie odpowiedzialności. Przeciętna studentka medycyny chce być albo dermatologiem albo pediatrą albo lekarką medycyny estetycznej. W obliczu zapaści kadrowej służby zdrowia powinniśmy wprowadzić parytet na studiach 50% miejsc dla kobiet i 50% dla meżczyzn, a być może uruchomić również jakieś programy wsparcia dla
źródło: image
Pobierz

Wolny człowiek podejmuje działania które są zgodne z jego własnym interesem i które sam chce podejmować, a nie dlatego że musi.
#programista15k #nieruchomosci #pracbaza #korposwiat
źródło: Zanzslgwch
PobierzJak mam do wyboru nie pracować, nie płacić za środek transportu i siedzieć w domu to jednak wolę pracować.
@NieRozumiemIronii nie psuj mu rozkmin w stylu edgy piętnastolatek ;)
@enten: a jak chce podejmować pracę bo jest zgodna z moim interesem?
Jak byłem 18 latkiem i wierzyłem w korwina, boga jedynego i prawdziwego, to też takie rzeczy mówiłem.
A później poznałem na własnej skórze zjawisko "przymusu ekonomicznego" czyli konieczność płacenia za jedzenie, mieszkanie, rachunki i
@enten: ostatnio słyszałem podobny tekst od bezdomnego jak chciał ode mnie 2zł za "przypilnowanie" miejsca parkingowego.
@PanKapibara: No niewolnik też mógł zdecydować, że nie pracuje i zdechnąć pod płotem :)
Mogli, przecież nie byli cały czas zakuci w kajdanach. A na pewno nie wszędzie. Nawet mięli jakiś tam czas wolny,
@Alusowy: Nie możesz jechać gdzie chcesz i robić co chcesz. Tak mogli robić konkwistadorzy i odkrywcy w XVI wieku. Teraz gdziekolwiek nie pojedziesz to musisz zapłacić temu, kto jest właścicielem danej ziemi za prawo do pobytu na niej. No chyba że znajdziesz kogoś kto Cię przekima za daermo ale to niemal niemożliwe.
Możesz też iść spać
@Plp_: uczciwa cena, skorzystałeś?
@tubkas12: A zastanawiałeś się z czego ten "przymus" wynika?
Dlaczego coś tak błahego jak 4 betonowe ściany jest warte pracy przez niemal CAŁE Twoje życie?
Bierz pod uwagę naszą historię. Nawet całkiem niedawno mieliśmy denominację i ludzie którzy mieli stare złotówki na koncie zostali oszukani przez system. Polska obsesja na punkcie nieruchomości bierze się z tego, że jak coś posiadasz to jest twoje. Nikt cię nie może wyrzucić, nikt ci nie może powiedzieć ale ziomek ja sprzedaje mieszkanie
@enten: Jeśli ledwie wyciągasz minimalną, to pewnie tak jest
@PanKapibara: chciałbym
@enten: A od kiedy zaspokojenie potrzeb fizjologicznych nie jest w moim interesie?