Wpis z mikrobloga

• 4
@ksy3: jak klikniesz na "źródło: image" pod fotką to otwiera się w pełnym rozmiarze. Niestety wykop tak działa.
  • Odpowiedz
  • 81
@Dolan Ja p------ę, Maszynista z Sobieskiego jest niezłym debilem ( _) Natomiast ten z Cegielskiego, powinien dostać podwyżkę i medal w kształcie jaj, zrobiony z tytanu.
  • Odpowiedz
Natomiast ten z Cegielskiego, powinien dostać podwyżkę i medal w kształcie jaj, zrobiony z tytanu.

@S-Type: Albo pouczenie za przekroczenie prędkości szlakowej i postępowanie wyjaśniające.

No jak przemnożysz x kilkadziesiąt ton to wyjdzie tyle energii że ja p------e.
  • Odpowiedz
@Dolan: tekst jest napisany niedokładnie. Na kolei nie ma sygnału "STOP" tylko stój. Pominięcie trzech następujących po sobie sygnałów stój wskazuje na pominięcie sygnału S1 na semaforach SBL, co skłania do wniosku że blokada mogła być uszkodzona. Na tej lini jest nowoczesny system SRK (jest ETCS), więc dyżurny powinien mieć podgląd że pociąg pomija semafory S1 i zareagować na to (Chyba że semafory SBL zostały unieważnione rozkazem).
@Tagliacozzo jeśli
  • Odpowiedz
@LRF1000W: S1 można legalnie przejechać na SBL ale z prędkością nie większą niż 20km/h i dobrej widoczności. A przynajmniej mnie tak uczyli 15 lat temu. Chyba że coś się zmieniło w le-1
  • Odpowiedz
"Przy tych prędkościach masakra" no tak - na bolzgiej kolei 100 i 160km/h to jest MASAKRA

@tellet: czołowe zderzenie dwóch pojazdów ważących po kilkaset ton przy łącznej prędkości 260 km/h to twoim zdaniem nie jest masakra?
  • Odpowiedz