Wpis z mikrobloga

@bibi__: 159 - pierwsza naprawde udana Alfa (po awaryjnych 147 i 156) i do tego przepieknie narysowana, ze nawet po kilkunastu latach wyglada przepieknie. Oby ci jezdzila bezawaryjnie i dawala frajde z jazdy.

A tu moja "bella",troche wieksza, bo i rodzina do wozenia jest
Boroova - @bibi__:  159 - pierwsza naprawde udana Alfa (po awaryjnych 147 i 156) i do...

źródło: IMG-20240803-WA0425~4

Pobierz
  • Odpowiedz
@bibi__ miałem 159, nigdy więcej. Co ciekawe silnik 2.0 był najlepszą rzeczą w tym aucie. Reszta to jakaś porażka.

@sberatel: Mam powiedzmy, że podobny samochód, bo Brerę 1.75TBi od 14 lat (z przerwami na mieszkanie za granicą) i jeździło się tak przyjemnie i bezproblemowo, że nigdy nie czułem potrzeby zmiany (w tym roku w końcu kupiłem coś nowego, ale i tak zastanawiam się nad zostawieniem Brery jako pamiątki z
  • Odpowiedz
(po awaryjnych 147 i 156)

@Boroova: ej ziomek hamuj sie z takimi tekstami ... mialem 147 i działała bez problemu. Niestety wybuchł mi silnik podczas jazdy i poszła na złom. Miałem ją 2 lata a na lawecie była tylko 3 razy. Raz po prostu zgasła i nie odpalała. Ale potem odpalila sama z siebie. Drugi raz amortyzator przebił się do środka i auto spadło mi na koło i 3 raz
  • Odpowiedz
@bibi__: imo lepsza giulietta QV by była - wiecej frajdy, brak użerania się z dieslem. No chyba ze latasz dziennie po 50 kilometrów autostradą to wtedy git. Sam sie przymierzam do Alfy ale jeszcze ani razu mi sie nie udało ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 1
@Kantor_wymiany_mysli_i_wrazen szczerze przesiadłam się z benzyny na ropę dosłownie 3 dni temu i już czuję że lepiej mi się jeździ tym dieslem, ale też BMW które miałam miało zrobią c-----ą mapę i paliwo dziwnie brało, ale jak jeżdżę mx5 od mojego pięknego to tam zajebiście się jedzie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 1
@pankalmar nam tą sztuka spadła jak z nieba, jedny większy mankament to jeden próg w rudej, nic więcej takiego konkretnego, w budżecie więc ideolo dla mnie
  • Odpowiedz