Aktywne Wpisy

SkaczoncyPonikKolny +481
Zaraz nam tu Mirek rozkręci inbę międzynarodową, a przy okazji rozwiąże problem małej ilości lekarzy w Polsce XDDD
#lekarz #lekarz100k #konowalposting #konowal100k #heheszki #afera
#lekarz #lekarz100k #konowalposting #konowal100k #heheszki #afera
źródło: Screenshot 2026-07-10 142530
Pobierz
wscieklizna_irl +59
Jak mn ta s---------a kaucja w-----a to wy nie macie pojęcia
Właśnie w-------m 20 butelek do kaucjomatu aka równowartość 2 worków na smieci
#butelki #butelkizwrotne #j---------e #systemkaucyjny
Właśnie w-------m 20 butelek do kaucjomatu aka równowartość 2 worków na smieci
#butelki #butelkizwrotne #j---------e #systemkaucyjny

Mój jedyny punkt wspólny z programowaniem i informatyką to jest klasa w liceum o profilu matematyczno-informatycznym xD. Nnigdy nie interesowałem sie programowaniem, ale przez 10 lat interesowałem sie wykopem. I pamiętam, że w latach 2019-2023 na tagu #programista15k ludzie przekrzykiwali sie kto ile nie zarabia i jak to praktycznie nic nie musi robić zeby zarabiać te mityczne 15k (wtedy to bylo jak by teraz zarabiac imo 20k+). Potem była chwila posuchy, a teraz jedyne posty jakie widze pod tymi tagami to płacz ze roboty nima, ze 25 procent ludzi zwolnili i ktos boi sie ze jego tez zwolnia, ze programisic sobie sami zgotowali ten los chwalac sie wlasnie tym co napisalem wyzej.
A ja mam pytanie, jaki jest faktyczny powód tego, że pratycznie najbardziej dochodowy i rozchwytywany zawod, stal sie tak krótkim czasie dużo mniej atrakcyjny. Czekamna opinie expertów.
Noi niestety sporo ludzi zgłasza że nie dostają się do pracy mimo że spełniają wszystkie wymagania bo inni godzą się na pracę za 3/4 pensji ( ͡° ͜ʖ ͡