Aktywne Wpisy

Okaz_prawilnosci +336
źródło: 1000063425
Pobierz
Rad-X +25
U was też ludzie w robocie nie potrafią się powstrzymać od jedzenia mięsa w piątek na obiad?
Co trzeba mieć w głowie aby nie być w stanie w ten jeden dzień w tygodniu odpuścić?
#pracbaza #korposwiat
Co trzeba mieć w głowie aby nie być w stanie w ten jeden dzień w tygodniu odpuścić?
#pracbaza #korposwiat

Mój jedyny punkt wspólny z programowaniem i informatyką to jest klasa w liceum o profilu matematyczno-informatycznym xD. Nnigdy nie interesowałem sie programowaniem, ale przez 10 lat interesowałem sie wykopem. I pamiętam, że w latach 2019-2023 na tagu #programista15k ludzie przekrzykiwali sie kto ile nie zarabia i jak to praktycznie nic nie musi robić zeby zarabiać te mityczne 15k (wtedy to bylo jak by teraz zarabiac imo 20k+). Potem była chwila posuchy, a teraz jedyne posty jakie widze pod tymi tagami to płacz ze roboty nima, ze 25 procent ludzi zwolnili i ktos boi sie ze jego tez zwolnia, ze programisic sobie sami zgotowali ten los chwalac sie wlasnie tym co napisalem wyzej.
A ja mam pytanie, jaki jest faktyczny powód tego, że pratycznie najbardziej dochodowy i rozchwytywany zawod, stal sie tak krótkim czasie dużo mniej atrakcyjny. Czekamna opinie expertów.
Noi niestety sporo ludzi zgłasza że nie dostają się do pracy mimo że spełniają wszystkie wymagania bo inni godzą się na pracę za 3/4 pensji ( ͡° ͜ʖ ͡