Aktywne Wpisy
love2spooch +1462
Zgodnie z obietnicą i zgodą mireczka @aveniner dziś udało się skończyć książkę.Jedyne co na niej brakuje to tylko podpis Pani Moderator lub Pana Michała ;) i przy okazji robię #rozdajo - jakby ktoś chciał mieć taki sam zbiór to stworzę jeszcze raz taki sam :) #heheszki
@a__s
Lecimy w gorące ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@a__s
Lecimy w gorące ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Atreyu +9
Wielka ankieta, jaki majonez jest najlepszy:
#heheszki #glupiewykopowezabawy #gotujzwykopem #jedzzwykopem
#heheszki #glupiewykopowezabawy #gotujzwykopem #jedzzwykopem
Jaki jest król majonezów:
- Winiary 46.5% (441)
- Hellmann's 7.9% (75)
- Roleski 4.8% (46)
- Kętrzyński 8.2% (78)
- Pudliszki 1.3% (12)
- Mosso 4.6% (44)
- Wielkopolski 1.4% (13)
- Świdnicki 3.1% (29)
- Kania 3.7% (35)
- Ocetix 18.5% (176)
mały kontener sanitarny (2x wc 1x umywalka (dezynfekcja, mydło) i 1x prysznic)
Do tego stoisko w stylu kawa, herbata, boiler z goraca woda, batoniki energetyczne, woda, soki, przekąski typu wafle ryżowe, no ogólnie takie wiecie jak na magazynach często jest, nic ciepłego co trzeba gotować.
i każdy pracownik 1 talon na dowolny obiad (1 i 2 danie), zamówienie robione codziennie o 8-10 do ugadania z okolicznym barem mlecznym.
Średni taki koszt dla ekipy 10 osób miesięcznie wychodził 1-1.5k kontener, 1-2k kawa herbata przekaski, obiady 1.1.2k
Stwierdził że to i tak c---a zmieni i jak robota ma być s---------a to będzie s---------a, a ja twierdze że nie dość że ludziom przyjemniej by się pracowało, to do tego fajnie by było zostać potraktowanym po ludzku.
I tu moje pytanie, czy tego typu rzeczy to przesada?
#kiciochpyta #budownictwo #remontujzwykopem #niebieskiepaski #budowadomu
Czy zapewnienie pracownikowi budowlanemu takich rzeczy to przesada?
@PiersiowkaPelnaZiol: warto być człowiekiem choć nie zawsze się to opłaca
@PiersiowkaPelnaZiol: Toaleta tak. Kawa tak. Reszta? No nie wiem... Z mojego doświadczenia wynika, że wystarczyłby gar wody z ciepłą kiełbasą, dużo musztardy i nieograniczony dostęp do piwa. Kąpać w trakcie pracy i tak się nie będą, więc kran z wodą i mydło wystarczy (a kto chce to wykąpie się na swojej kwaterze). Każda ekipa będzie Cię po rękach całować ;-)
@Hi_Lo_Hi: zawsze może być to po prostu zwykły toi toi z baniakiem wody mydłem i dezynfekcją, to też nie jest duży koszt.
Śmigaj do sklepu, bo gładź chłopakom zastyga, a wiesz kierowniku kochany, p--o to jak chleb w płynie, a bez chleba to nie po bożemu. He, he
@farbowanylisek: miałem u siebie już z 20 ekip i traktowanie ich jak ludzi postrzegają jako słabość którą wykorzystają i zrobią cię w ch bo nie spodziewają się od ciebie problemów. niestety, ale absolutnie nie warto traktować budowlańców miło, należy wiedzieć lepiej i się p-----------ć jak chce się mieć dobrze.
@PiersiowkaPelnaZiol: chcesz nakarmić 10 osób za 2k przez miesiąc? Jakbyś nawet za 15zł miał porcję, to przez 22 dni w miesiącu wydasz 3,3k.
Jak chcesz być w porządku, to postaw kontener z WC oraz drugi kontener, który będzie pełnił funkcję szatni i jadalni. Zastrzesz, że dbanie o porządek jest po ich stronie i