Wpis z mikrobloga

Znajomy stwierdził że mnie p------o bo powiedziałem mu że gdybym ja remontował dom (w planach jeszcze nie wiem kiedy) to rozpisałem sobie że dla ekip które będą robić chce mieć przygotowane:

mały kontener sanitarny (2x wc 1x umywalka (dezynfekcja, mydło) i 1x prysznic)
Do tego stoisko w stylu kawa, herbata, boiler z goraca woda, batoniki energetyczne, woda, soki, przekąski typu wafle ryżowe, no ogólnie takie wiecie jak na magazynach często jest, nic ciepłego co trzeba gotować.
i każdy pracownik 1 talon na dowolny obiad (1 i 2 danie), zamówienie robione codziennie o 8-10 do ugadania z okolicznym barem mlecznym.

Średni taki koszt dla ekipy 10 osób miesięcznie wychodził 1-1.5k kontener, 1-2k kawa herbata przekaski, obiady 1.1.2k

Stwierdził że to i tak c---a zmieni i jak robota ma być s---------a to będzie s---------a, a ja twierdze że nie dość że ludziom przyjemniej by się pracowało, to do tego fajnie by było zostać potraktowanym po ludzku.

I tu moje pytanie, czy tego typu rzeczy to przesada?
#kiciochpyta #budownictwo #remontujzwykopem #niebieskiepaski #budowadomu
PiersiowkaPelnaZiol - Znajomy stwierdził że mnie p------o bo powiedziałem mu że gdyby...

źródło: st%C3%B3%C5%82-tableware-cutlery-talerze-fili%C5%BCanki-tort-tort-kawa-herbata-%C5%9Bniadanie-78189345

Pobierz

Czy zapewnienie pracownikowi budowlanemu takich rzeczy to przesada?

• Dobry pomysł. 34.6% (317)
  • Zły pomysł. 65.4% (599)

Oddanych głosów: 916

• 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@farbowanylisek: Ja uważam że w ogólnym rozliczeniu i tak kosztów poniesionych na wykończenie domu ze stanu surowego to nawet samemu można stworzyć kontenerek a obiady i stół z przekąskami nie są ogromnym kosztem, ale no wiadomo pewnie i znalezli by sie tacy ktorzy by po jednym dniu z------i wszystko, po to byłaby kamera i powiedziane wprost jak sprawa wygląda, albo się szanujemy i są takie dodatki, albo ktoś chce wykorzystać
  • Odpowiedz
I tu moje pytanie, czy tego typu rzeczy to przesada?

@PiersiowkaPelnaZiol: Toaleta tak. Kawa tak. Reszta? No nie wiem... Z mojego doświadczenia wynika, że wystarczyłby gar wody z ciepłą kiełbasą, dużo musztardy i nieograniczony dostęp do piwa. Kąpać w trakcie pracy i tak się nie będą, więc kran z wodą i mydło wystarczy (a kto chce to wykąpie się na swojej kwaterze). Każda ekipa będzie Cię po rękach całować ;-)
  • Odpowiedz
Kąpać w trakcie pracy i tak się nie będą, więc kran z wodą i mydło wystarczy (a kto chce to wykąpie się na swojej kwaterze

@Hi_Lo_Hi: zawsze może być to po prostu zwykły toi toi z baniakiem wody mydłem i dezynfekcją, to też nie jest duży koszt.
  • Odpowiedz
Nie polecam. Też chciałem być miły (ale nie aż tak xd) i ostatecznie mnie ekipa i tak w-------a i tak. Jeszcze to ja wyszedłem na tego złego, bo po 7 miesiącach chujarobienia zacząłem lrzyczeć i panom profesorom się to nie spodobało.
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol: Panią lekkich obyczajów jeszcze dla chłopaków i ściany będą tak proste, że Niemcy wrócą strzelać jak w 1939 r. O kracie piwa zapomniałeś, do tego załatw jeszcze kilka wagonów fajek i radio z disco polo, koniecznie "żono moja" ma lecieć.

Śmigaj do sklepu, bo gładź chłopakom zastyga, a wiesz kierowniku kochany, p--o to jak chleb w płynie, a bez chleba to nie po bożemu. He, he
  • Odpowiedz
warto być człowiekiem choć nie zawsze się to opłaca

@farbowanylisek: miałem u siebie już z 20 ekip i traktowanie ich jak ludzi postrzegają jako słabość którą wykorzystają i zrobią cię w ch bo nie spodziewają się od ciebie problemów. niestety, ale absolutnie nie warto traktować budowlańców miło, należy wiedzieć lepiej i się p-----------ć jak chce się mieć dobrze.
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol patrząc po swoich doświadczeniach w budowlance dawno temu, to jedyne czego może brakować to muszla klozetowa, kawa, mikrofala i miejsce do przebierania się. Wątpię żeby ktokolwiek chciał skorzystać z prysznica, bo każdy woli wrócić szybko do domu, szczególnie że przewidujesz jeden prysznic, myślisz że reszta brygady nie będzie k----ć zanim wszyscy się wykąpią?

• Odpowiedz
Średni taki koszt dla ekipy 10 osób miesięcznie wychodził 1-1.5k kontener, 1-2k kawa herbata przekaski, obiady 1.1.2k

@PiersiowkaPelnaZiol: chcesz nakarmić 10 osób za 2k przez miesiąc? Jakbyś nawet za 15zł miał porcję, to przez 22 dni w miesiącu wydasz 3,3k.

Jak chcesz być w porządku, to postaw kontener z WC oraz drugi kontener, który będzie pełnił funkcję szatni i jadalni. Zastrzesz, że dbanie o porządek jest po ich stronie i
  • Odpowiedz