Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim Jak powiedzieć, że nigdy nie kupowałeś mieszkania, nie mówiąc, że nigdy nie kupowałeś mieszkania.

Żaden sprzedający nie uwierzy w takie "negocjacje" ludzi, którzy nawet mieszkania nie obejrzeli. To nie laptop na olx, mieszkania i auta kupuje się po obejrzeniu na żywo.
  • Odpowiedz
@Vetinari: tak i nie.

Jak dobre mieszkanie w dobrej lokalizacji to jest taka możliwosć, ale wtedy cena na start musi być dobra.
Natomiast to wyjątek.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Mam jeszcze inny pomysł:
Wystawiać lewe ogłoszenia z atrakcyjną ceną względem rynkowej. Podawać jakiś niedziałający numer telefonu (żeby nie marnować czasu potencjalnym kupującym). Jak Janusze zobaczą, że ceny spadają to spanikują i też zaczną opuszczać.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
przewidujący-innowator-99: Wow przekręt życia, trzeba film dokumentalny o tym nagrać.
Większość osób co wystawia ogłoszenie w zawyżonej cenie szuka wręcz jelenia i z większą arogancją od Twojej zbędzie Twoją odpowiedź.
Sam chciałem kupić działkę po zawyżonej cenie w mniejszej ilości niż jest oferowana w ogłoszeniu. Babka od razu mi powiedziała, że sprzeda tylko całość krytykując moją decyzję tekstami typu "a co Pan postawi na tej działce?". 3-5 arów wystarczy lekko na dom 100m2
  • Odpowiedz