Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +74
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Idę na grzibki, nie znam się na tym to nigdy nie chodziłem, no za dzieciaka z wujkiem takim co się znal.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.

źródło: af5mla4o4gxd1
PobierzSynu
Jaki element rzeczywistości posiada i przedstawia sobą sens życia? Jaki zbiór atomów, jaka reakcja fizyczna, jądrowa, chemiczna, czy jakakolwiek inna?
Jaki obiekt w rzeczywistości posiada cechę sensowności, dlaczego ją posiada, jaki jest dowód na to że ta cecha w nim występuje?
Niestety, "sensowność życia", nie występuje nigdzie indziej, niż w otumanionej chemicznie
Nie dość że ciężko przytępia umysł, to jeszcze odbiera racjonalność myślenia. Nie pozwala na świadome, spokojne zastanowienie się i pogania do wbudowanych w nas zachowań i odruchów
W grach można być kimś, coś znaczyć wewnątrz historii, osiągnąć coś co wewnątrz wykreowanego świata i wedle jego zasad i budowy ma znaczenie.
W życiu realnym jest się jedynie losowym robakiem, którego całe życie to naprzepienna praca, jedzenie i sen, a jedynym wytchnieniem jest ucieczka umysłu przed tym codziennym życiem
@Zardzewialy_Szczur: nie dosc ze robakiem to jeszcze polakiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) No nic trzeba sie znieczulic i zagrac w nienatalskie postapokaliptyczne gry, zdrowie
źródło: Corona-Extra-Mexican-Lager-Import-Beer-12-Pack-12-fl-oz-Aluminum-Cans-4-6-ABV_8f4c8ee0-c985-4181-8198-d2d219850d05.9f0d230d546da6c8d5667df4c518b338
Pobierz