Aktywne Wpisy

Kenteris +559
Jakkolwiek żałośnie by to nie brzmiało, to fajnie, że jesteście. I fajnie, że są igrzyska. Przechodzę teraz przez najgorszy czas w całym moim życiu i kurczowo chwytam się wszystkiego, co pozwala mi zająć myśli i choć na chwilę odwrócić uwagę od tego co zalega mi w sercu. Igrzyska, a zwłaszcza przebywanie tutaj, czytanie waszych komentarzy, pisanie swoich - ratuje mnie i sprawia, że potrafię się uśmiechać. Także dzięki Wam. Dzięki też Kacperkowi,

Masz_Kwita +334

#zigbee #smarthome #homeassistant
. Działa z HA na mini-pC (Asus). Dodałem przez niego 2 lidlowskie gniazdka, żarówkę i nie lidlowskie: mierniki/włączniki Tongyu na szynę DIN (do rozdzielni) oraz flashowany "Xiaomi Mijia Smart Thermometer" (normalnie NIE chodzi po Zigbee, po flashu - tak). Kiedyś na YT gość polecał, kumpel ma - to kupiłem. Ale może są lepsze/nowsze.
@sirgorn: Czego używasz i dlaczego?
Ja jestem jeszcze w stanie zawrócić "z drogi Zigbee" przy kilku kupionych urządzeniach.
Już chwile się z tym męczę, o dziwo dokupowanie więcej rzeczy (routerów) nic mi nie pomagalo, mam średnio co 2-3m jakieś urządzenie, a i tak czasem wolą połączenie z innym
@bialy100k: i jak się to sprawdza? Słyszałem, że ten termometr po zigbee mocno zajeżdża baterię. Ja na dzień dzisiejszy mam po prostu po BLE (jako bramkę używam ESP32) i robi to robotę
źródło: N po powiększeniu
Pobierz@bialy100k: spróbuj jeszcze przez telefon z Androidem. Ja tak właśnie flashowałem swoje sensory, ale na firmware do BLE
@aso824: jest faktyczna różnica względem zwykłego SLZB-06? Cena w sumie ta sama i nie wiem co wybrać.