Wpis z mikrobloga

Dlatego inwestuje się w ETFy na cały sektor lub po prostu SP500, a nie w pojedyncze spółki. Pojedynczej spółki kreski nie pokażą. Albo będzie dobry wynik albo zły.

Owszem robiłem inaczej, ale już z tym kończę.

@tom-ek12333: a na tych ETFach chcesz patrzeć na kreski?
  • Odpowiedz
@SmartCheetah: Kreski pomagają mi w decyzji, że ostatni spadek był tylko wytrząśnięciem z rynku turystów. Jak na razie jeszcze nic się nie stało, więc wykorzystuję to nie do ucieczki, tylko do zakupów lub utrzymania pozycji.

Gdyby nie kreski, to nie miałbym żadnej pozycji na tym rynku. One dają mi pewien rodzaj pewności tego co się dzieje.
tom-ek12333 - @SmartCheetah: Kreski pomagają mi w decyzji, że ostatni spadek był tylk...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
Wiesz ,ze to co robisz to cherry picking? Pokaz ile razy uformowała się taka flaga a cena powędrowała w przeciwnym kierunku ( ͡° ͜ʖ ͡°) Na losowo wygenerowanym wykresie rzutu monety tez znajdziesz takie powtarzalne wzory.

@professionalgambler: Ile razy dobrze ile razy źle to klucz. Bo przecież jeśli na 20% trafności układu zgarniałbyś średni zysk 80 pkt, przy średniej stracie 10 punktów, to byłaby mimo wszystko
  • Odpowiedz
@tom-ek12333

@hhggeerttert: W tym momencie od nas zależy, czy w to uwierzymy czy nie damy temu wiary. Tu wchodzi magia giełd. Patrzysz co się dzieje na SP500 i reszcie.

Jestem sceptyczny do tego bo równe dobrze można powiedzieć, że ma się tresowanego kota, który jest nauczony komendy "przyjdź albo nie" i kot przychodzi albo nie
  • Odpowiedz
@Bomfastic: chodzi o to, że sp500, srebro, zloto, dolar nie pokazały słabości.
Rentownosci zaczęły rosnąć = rynki mówią inflacja = aktywa rosną.
Tak czy inaczej ta mania się skończy. Pytanie kiedy ?
  • Odpowiedz
@professionalgambler @hhggeerttert

Popełniacie błąd logiczny. Fundusze mają boty, które zarabiają samodzielnie pieniądze. Co więcej te systemy są przebadane i sprawdzone wstecz w każdych warunkach, są kontrolowane codziennie przez wlasnie inteligentnych pracownikow bogatych funduszy. Algorytmy odpowiadają za 70% dziennego obrotu, a algorytmy również rysują kreski. Kreski działają, istotne jest prawidłowa ocena price action w momencie zbliżenia do danego poziomu. Fundusze zatrudniają daytraderow którzy operują kreskami i zarabiają dla nich pieniądze. Kreski
  • Odpowiedz