Aktywne Wpisy

Ka4az +652
Ogólnie wszyscy zachwalają Dino jako coś “polskiego” i potężnego, a od środka to jest największy Janusz jakiego poznałem XD
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
źródło: image_picker_D05F954F-A5C3-474E-A17F-94CA2C14BF17-16532-000003E3F0456415
Pobierz
Chlodny_Pokerzysta +105
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

źródło: but-there-is-a-real-science-behind-line-drawing-v0-7yhg4k1ype8b1
Pobierzźródło: obraz
Pobierzźródło: Zrzut ekranu 2024-11-02 181613
PobierzDolar nie rośnie
źródło: obraz
PobierzZauważam, że wiele osób wyśmiewa tu analizę techniczną, jednak nie oferują nic w zamian.
Jeżeli naprawdę Cię to interesuje i nie przyszedłeś tu tylko się powyśmiewać jak reszta, to polecam posłuchać/włączyć polskie napisy tego wywiadu:
Od 5 minuty 43 sekundy. Mam nadzieję, że rozjaśni Ci to trochę i reszcie którzy to obejrzą. Większość nie obejrzy, bo nie ma czasu/klika w tik toka i to jest OK.
https://youtu.be/6ly62JZOBCw?si=j9wF_oRcgtIRKimS&t=343
Przykładowo jak się pewna grupa umawia na Reddicie, że coś będzie rosło i żeby to kupować, no to będzie rosło. Tutaj wygląda to tak samo, tylko nikt nie umawia się słowami, a po prostu znakami na wykresie. Jeśli jest dany znak, to
Czy kreski przewidziały ściągniecie Intela z Dow Jones, a wcześniej problemy z prockami?
Czy kreski przewidziały dobre wyniki Amazona i gorsze AMD? Itp.
źródło: image
PobierzTo wiem, ale mam do analizy technicznej 2 konkretne pytania:
1. Dlaczego uważasz, że masz jakiekolwiek szanse używając ludzkiego umysłu do analizy technicznej, skoro bot jest 10000x szybszy i precyzyjniejszy? Mam tutaj na myśli uczenie maszynowe jak w szachach. Dajesz takiemu setki tysięcy partii do przeanalizowania
Owszem robiłem inaczej, ale już z tym kończę.
@mk321 Przychodzi w końcu taki moment, że ktoś uświadamia sobie jak bardzo jest to przewartościowane i sprzedaje. Najczęściej takie wyprzedaże następują kiedy np. SP500 spada, bo pojawia się ogólny strach.
Bot nie wie kto wygra wybory w USA. Ja też tego nie wiem. Rynek jednak pod coś się pozycjonuje i to ma jakieś znaczenie.
Najdłużej trzymałem akcje 3 lata bo kupiłem na górce, nie znałem analizy technicznej
źródło: obraz
PobierzMożesz mi wyjaśnić jak to działa? Bo chyba czegoś nie rozumiem. Przypuscmy taki bot wykryje, że spółka X wzrośnie w cenie i ją kupi. Ale okazuje sie ze wiele botów na raz pomyśli dokładnie tak samo i też kupi, to chyba się będą trochę nawzajem napędzać niżeli wykluczać?
Chodziło mi bardziej o sytuację gdzie jeżeli wskaźnik X coś pokazuje to kupuj, bo tak
Tu jest to świetnie wytłumaczone od 5 minuty.